soacrele astea....

Jojolin
Postat pe 12 Februarie 2010 10:30
lipsesc doua zile si mai ca va paruiati si eu la fel ca Chanty(sper ca nu te-am botezat) sund doar observator....
Pai nu asta este si ideea topicului sa zicem ce credem de cuviinta pro/contra fara sa ne sarim una la alta la jugulara.
Mai fetelor dar voi chiar nu stiti ca stefy are ea farmecul ei sa tina discutiile vii (o spun cu toata stima), poate ar trebui sa o ascultati si sa puneti in aplicare ceva daca va sfatuieste. Cele care au temperament mai `zglobiu`niciodata nu o sa se inteleaga cu soacra.Cu soacrele capoase trebe munca subtila.Ele trebuiesc gadilate nicidecum atacate.Si am mai spus-o umblati in creier dar obligat cu ajutorul sotului.Daca el nu se implica si sta agatat de fusta mamei lui pana la adanci batraneti nici soacra nu o sa o lase mai moale pentru ca considera ca prin modul lui tacit ii da dreptate si ceea ce spune nora este doar fitza.Impreuna trebuie lucrat
alinakatt
Postat pe 12 Februarie 2010 12:41
daca mi-as dori sa ii umblu in creier sau sa o ''gadil'' poate ca s fi reusit sau poate ca alta ar fi situatia dar atata timp cat ea ca mama face diferente intre proprii copii si atata timp cat ma jignit ani de zile fara motive(ca am tacut si am fost luata de proasta)mai presus de atat mi-a dracuit copilul de nici 10 luni...eu astfel de persoane nu le am la suflet si nu le voi avea niciodata nu generalizez ca toate socrele sunt la fel dar eu o stiu pe a mea si nu ma laud.pupici
anaROBERT
Postat pe 12 Februarie 2010 12:45
sau mai degraba ein cu o intrebare:voi ca mame ce ati face daca cinev v-ar dracui copilul de nici 10 luni(respectiv soacra)cum ati reactiona?
anaROBERT
Postat pe 12 Februarie 2010 12:51
Toate mamele fac diferenta intre copii.Poate o sa fiu atacata de afirmatia asta dar asta-i realitatea.Mai mult sau mai putin exista aceasta diferenta intre frati indusa de catre mama.Inevitabil copilul creste si realizeaza acest lucru dar nu ia atitudine deoarece mama este sfanta si oricat ar suferi nu o sa zica niciodata lucrul asta in fata.
Eventual la varsta maturitatii daca reuseste sa se desprinda de fusta mamei, prin plecarea lui de acasa(asta daca este cel cocolosit) refuza sa mai fie ~pupacit~si la 30/40 ani .In schimb cel care o viata intreaga a fost inferior celuilalt simte nevoia sa stea, sa incerce sa o apropie, sa castige mai multa dragoste si ii este greu/teama sa intervina intr-un conflic direct cu mama ca sa-si apere nevasta constiient find ca ea, mama nu are dreptate.O accepta asa cum este la nesfarsit si injuriile aduse lui , sotiei, copilului nu au o amploare atat de mare pentru ca este inca un copil care tanjeste dupa afectiunea care nu i-a fost acordata.E adevarat ca soacra a gresit grav(in cazul tau), si modul de viata (probleme zilnice, stres, job platit putin, lipsa unui spatiu al vostru...)deschide mai mult acest gol in convetuirea voastra comuna. Sa dai timpul inapoi nu se mai poate pentru a recizala un pic relatia voastra comuna.Repet din nou sotul trebuie sa actioneze, sa incerce sa-i schimbe mentalitatea sau cat de cat unele lucruri(delimitarea spatiului etc...)Daca el este tacut la asemenea conflicte in permanenta nu ai nici o sansa de schimbare.Chiar daca are rabufniri si reactioneaza, ea soacra le vede ca si razvratiri adolescentine.Daca doar tu reactionezi si sotul se complace in situatia data, indicat este sa il maturizezi prima data pe el si dupa impreuna sa incercati si cu ea.
alinakatt
Postat pe 12 Februarie 2010 13:10
alinakatt scuza-ma ca te contrazic ...dar tu crezi ca de la o anumita varsta (ca soacrele au de la 40 in sus) mai poate cineva sa-ti schimbe gandirea....si mai ales copilul sa-i spuna mamei cum e bine si cum nu,mai ales la un asemenea comportament nu se poate....
Soacra mea nu m-a dracuit niciodata, nu m-a facut in nici-un fel in fata...... am incercat sa-i explic una alta dar frumos,cu exemple ,cu demonstratii.....azi imi dadea dreptate si isi dadea seama ca a gresit.... maine tot ca ea zicea si o lua de la capat.
Cat timp stai la departare e alceva...te intalnesti mai rar,cand te intalnesti joci putin teatru si toate sunt bune si frumoase.....
Ca barbatul n-a putut sa se mute la casa lui nu e ca e legat de fusta mamei, .....mai sunt cazuri dar in acele cazuri acel baiat tine partea mamei,deci aici nu e cazul....motivul este ca nu este posibilitate,noi nu avem ce au avut ei,de exemplu parintii mei au primit apart pt ca ereau casat si aveau copii.....soacra a mea a primit apart pt ca avea copil......sau mai era pe vremuri cand te angajai iti dadeau unde sa stai in oric oras vroiai sa te angajezi.....pe cand aici maine daca firma ma trimite in alt oras tre sa-mi gasesc chirie...asa ca trebuie sa calculez salariu sa-mi ajunga sa platesc chiria ,cheltuielile,mancare si in caz ca ai si copii banii pt tot ce are nevoie un copil .... si ajungi la concluzia ca nu-ti ajung sa te intretii tu ,bare-mi sa-ti mai cresti copilul pe banii aceia.
Hai sa-ti dau un exemplu f concret : o prietena de a mea a lucrat pe dincolo ca sa poata sa-si cumpere un apartament aici ....dupa multi ani a reusit sa-si cumpere apartamentul,asa ca trebuia sa-l mobileze si sa-l renoveze, a plecat iar pana au reusit sa-l faca ok si asa s-au dus anii si a ajuns la varsta de 36 de ani,asa ca s-au gandit ca trebuie sa faca un copil.....au facut un copil si el lucreaza si ia salariu 6 mil, ea trebuie sa stea acasa cu a mica ....si ei trebuie sa cumpere lapte praf,pampers,hainute si absolut tot ce mai trebuie pt un copil,sa plateasca cheltuieli si sa si manance....cum crezi ca pot trai ? Si la lucru inca nu se stie cat or sa-l mai tina ca nu mai au de lucru.
Daca nu mergeau dincolo nu aveau nici in ziua de azi apartamentul ca in Romania nu aveau de unde sa faca rost de bani.
Deci cum vezi tu situatia ? Putem sa facem lucrurile cum dorim noi sau cum putem?

Va
bau
Postat pe 12 Februarie 2010 21:51
Pt. toata lumea! Deci; voi ar fi trebuit de la inceput sa discutati problema ;socrii; cu sotul vs! De dracuit ,am patit si eu chiar mama mi l-a blestemat si i-am atras atentia! Frumos! Alina, scuza ma dar, i mi permit sa te contrazic! Eu, nu am facut si nici azi nu fac ;diferenta intre cei 2 baieti desi, unul imi seamana mie celalalt lu tats-o! Unul ma ajuta celalat nu poate!Cand a putut m-a ajutat si el!In privinta ,vietii grele a tineretului de azi, va dau dreptate, ca voi aveti o viata fff, grea in Romania.Nu va da nimeni o casa precum ne-a dat Ceausescu, noua! Nu le pasa nimanui de voi cei tineri! Salariile s mizere la limita saraciei, asa ca; numai o ;soacra; stresanta nu va mai lipseste! Eu acasa la noi am suferit pt, ca mama pana a murit a facut diferenta intre noi fratii! L-a iubit doar pe cel mic asta a dus la o ura intre frati! Eu cand a fost fratele meu mic, l-am batut fff, mult, pt, ca;era favoritul mamei!Nu este bine sa ai favoriti intre copii! Ca naste ura! Sa va distrati de Sf, Valentin!
Jojolin
Postat pe 12 Februarie 2010 22:36
FLORILE SI PUPICII SUNT PT, TOATA LUMEA!!
Jojolin
Postat pe 12 Februarie 2010 22:38
alinakatt sunt total impotriva la ceea ce ai spus nu mi se pare normal ca o mama a doi copii barbati in toata regula cu familiile lor pe unul sa il ti in brate sa ii iei apararea sa il lauzi in stanga si in dreapta sa ii oferi din putinul tau si lui iar pe celalalt sa il renegi sa il jignesti si pe el si copilul si sotia sa-i spui citez''nu te-am avut la inima si nici nu am sa te am vreodata''deci pentru mine o femeie care rosteste asa ceva copilului ei nu este mama ba mai mult am tot dreptul sa o detest.....am facut totul sa fie bn timp de 5 ani nu stiam ce sa ii mai ofer desi stiam ca nu ma are la inima(si credeti-ma nu stiu nici in ziua de astazi ....de ce?)oare ce i-am facut eu,la fiecare cearta o intreb si nici un raspuns schimba subiectul nu mi se pare normal am adus dovezi,argumente de fiecare data cand era cazul fara rost.deci reformulez aceasta femeie pt mine este un monstru.eu nu muncesc traiesc din banii copilului sotul munceste in constructii unde sa ma duc cu chirie ca orice om am rate ok mi-as permite sa ma duc cu chirie dar asta ar insemna sa nu am din ce trai si atunci ce fac.....cu ce imi hranesc copilul?pamperi?si cate si mai cate ii trebuiesc unui copil....desi mi-a dracuit copilul am trecut peste asta chiar daca am ramas profund ranita suntem oameni o iert dar nu o uit.nu mi se pare corect sa faci diferente intre proprii copii de ce ii faci de ce i-ai facut pe unul sa il iubesti si pe unul sa il faci sa sufere?nu vad un lucru bun aici si sincer sper sa fie pedepsita atat ea cat si restul mamelor care fac diferente majore intre copii.pupici
anaROBERT
Postat pe 13 Februarie 2010 00:12

Pff... Eu n-as mai fi ramas in casa aia si nici vreodata n-as fi revenit. Sunt convinsa ca si sotul meu ar fi reactionat la fel, chiar dc ar fi mama lui, in cazul asta.
ses
Postat pe 13 Februarie 2010 08:22
Da! Scumpa mea,Ana ai dreptate! Multa! Pt, ca te doare vazand diferenta! Eu o stiu pe propria piele si de aceea nu indraznesc sa fac nici o diferenta intre ei si partenerele lor de viata!Eu locuiesc la ;Baia-Mare mama a locuit in orasul Seini la 25km, de Baia-Mare, a plecat la sora ei la Bucuresti. La-ntoarcere vine pe la noi, scoate ce cadouri a luat nepotilor! Ai mei sunt cu ;10- 12 ani mai mari decat fetele lui frate-meu, prt ca i mai mic decat mine cu 5 ani si s-a casatorit mai tomnatic!Mama (asta era n urma cu vreo20 ani))la nepoate le ia niste rochite ff, frumoase ,iar la fiii mei fiind la liceu le ia 2 maieuri! Macar atunci sa ,nu mi aratat, ce le-a cumparat! Ce furie m-a apucat atunci,dar....nu i-am zis nimic, numai ca; in suflet aveam ura din copilarie , din cauza diferentei dintre noi!Aceasta ura o am si acum in suflet pt. el! Mama i-a dat lui tot pamantul parintilor,i -a trecut casa pe el cu vanzare cumparare ca la sf, vietii, mama sa moara nefericita abandonata de ei jos in curte intr o casuta mica!A avut prea multa incredere in el! Si asta a costat o pt, ca s-a apucat de baut s-a ramolit in ultimii 5 ani murind fff, nemultumita!= + + + pt, mama. indiferent cum aa fost, sa aiba odihna vesnica, mama! Nu le inteleg de ce trebuie sa faca diferenta pe fata! s o faca in suflet dar sa nu se observe! O data fiind operata a venit mama cu cel mareavea vreo 3 ani cel mic un an. Fiind adormita nu stiam ca s acolo, Fiul cel mare ii zice bunica-si;- Buni de ce nu vb, mami cu mine??? Stiu ca nu ma iubeste numai pe ,,Ovi, ((mi-a spus mama) Eu le-am explicat de mica ca ii iubesc pe amandoi mai mult decat viata mea si sa nu fie invidiosi unul pe altul! Va doresc zile fericit mereu, la toate!
Jojolin
Postat pe 13 Februarie 2010 09:18
ana... nu te supara.... dar in aceeasi situatie am fost eu cu socrul meu pt k soacra mea a decedat... exact la fel era si el si tot asa am zis si eu si sotul: ce sa facem? unde sa mergem? si dak ma crezi ne-am luat inima in dinti si am luat o kirie daca ma crezi un apartament cu 2 camere la 170 euro! intre timp am mai gasit mai ieftin si am ajuns la o kirie de 130 euro + taxele (cam in jur de 250 ron) au fost luni in care ajungeam la 900 ron pe luna cu totul... fara mancare! si nu ne ajuta nimeni inafara de parintii mei! ei lucra pe piata si ne mai dadea ce era nevoie.. noi trebuia sa luam doar painea...
dar... lucra numai sotul si avea salar de 1050 ron! si eram gravida... dar... acum tot numai el munceste eu stau aks cu bebe si nu am maternitate doar alocatia de 200 ron! si acum socrul ne tot cauta, si ne tot zice k sa ne mutam inapoi aks... k doar avem casa si alea alea... dar nu...
asa mie mult mai bine pentru k nu ma streseaza nimeni~! si i-am zis sotului k nu ma mai mut acolo niciodata... nici chiar dupa ce va muri socrul... (pfff.. sunt multi ani k are doar 49 ani) dar eu niciodata nu voi mai calca in casa aia nici macar in vizita... pt k nu il suport... si acuma sincer sa iti zic cheltuiala prea mare eu nu am cu bebe... adik iau un set de pampers de 150 bucati si 3 seturi de servetele umede si imi ajunge 1 luna ... si laptic ii dau de la san... hainute am destule... pana aproape la 3 anisori! deci sincer pentru toate nu numai pentru tine ana... punetzi piciorul in prag pentru k alfel ve-ti fi luate de proaste toata viata... fara suparare va rog...
ale_micutza
Postat pe 13 Februarie 2010 10:00
buna dimineata mamici.deja sunt constienta ca am fost luata de proasta deoarece au fost multe discutiii n contradictoriu in casa asta si mereu am preferat sa tac,sa imi vad de ale mele si tocmai de aia am fost luata de proasta dar nici asta nu ma intereseaza,as minti daca as spune ca ma lasa indiferenta dar din propria experienta cu indiferenta omori omul.din luna lui august anul trecut nu am mai vb cu ei si nu pt diferentele care le face intre proprii copii asta o consider problema ei nu a mea dar va fi pedepsita mai tarziu atat pentru ca face diferente intre copii cat si pt faptul ca a reusit sa isi intoarca copii unul impotriva celuilalt.si sotul meu era mamos inainte sa vada cu proprii ochii ceea ce se intampla in jurul lui si abea aunci a deschis ochii cu adevarat si eu ma bucur,il doare evident ca este mama lui dar pe ea ca mama oare nu o doare?de cand m-am casatorit si am intrat in casa am invatat ce este aia rautate,invidie,minciuna am observat cat eram de naiva iar rautatea lor si jignirile aduse nu numai mie si sotului meu dar si copilului meu m-au facut tare,sa nu mai tin in mine sa ma imbolnavesc pentru niste oameni care nu merita.eu va multumesc pt sfaturi mamici va pup si un weckend placut.
anaROBERT
Postat pe 13 Februarie 2010 10:33
ale_micutza sa sti ca la tine cheltuielile sunt f mici ....pai la mine numa gazu vine 200ron(ma refer iarna),nu mai zic scara care luna asta a venit 130 ron ,ca na suntem 4 persoane,plus curentul plus rds ajungi la aproape 5 mil sa mai dai si pe chirie 150 e...as ramane fara mancare.Eu din pacate nu mai am lapte si o cutie de lapte praf se termina la doua zile chiar daca am inceput si diversificarea,o cutie costa 25ron pe o luna 375ron,plus a tre sa cumpar acu in fiecare zi fructe si legume ca sa-l invat cu diferite gusturi.....plus pampers care costa in 70 ron 82 de bucati si eu iau vreo 2 pachete pe luna acum ,inainte luam 3 sau 4..... + plus cat de curand v-a trebuii sa-i cumpar carucior sport,mai apoi scaun de masina mai mare ... + plus mai faculta la care tre sa merg 110km si taxa care e 400e ,acum vine si licenta la care tre sa dau 300e sa ma inscriu doar.... deci totusi n-as avea cum sa rezist intr-o situatie ca asta+plus medicamente pt bebe vigantol,infant formula....acum mio zis docorul sa-i iau si calciu care iar costa 50ron....
Deci ale tu esti o fericita ...sa incerci sa alaptezi cat mai mult posibil.....va
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 12:02
da asa este sper sa alapteze cat mai mult posibil deoarece vorba lui mony pampersi,lapte o gramada de bani plus darile catre stat am spus mai avem si rate chiar nu ai cum nu exista nici o posibilitate doar sa nu mai avem mancare si nu cred ca asta imi trebuie mie acum cu un copil care asa este fructe,legume siropele care nu toate sunt gratuite si cat esi mai cate.norocoase mamele care alapteaza si mai ales nurorile fericite cu soacrele sau plecate departe de soacre
anaROBERT
Postat pe 13 Februarie 2010 12:52
fetelor....cititi bine ce am scris nu la repezeala citez:
``Toate mamele fac diferenta intre copii.Poate o sa fiu atacata de afirmatia asta dar asta-i realitatea.Mai mult sau mai putin exista aceasta diferenta intre frati indusa de catre mama.Inevitabil copilul creste si realizeaza acest lucru dar nu ia atitudine deoarece mama este sfanta si oricat ar suferi nu o sa zica niciodata lucrul asta in fata.``
Aceasta diferenta este indusa de mama mai mult sau mai putin ,tocmai pentru ca fiecare copil este diferit in parte iar mama reactioneaza in mod diferit cu fiecare in parte.Daca dupa primul copil se naste un al doilea sau treilea exista o diferenta ``voita`` sau ``inconstienta`` care se produce inevitabil.Aici nu ma refer doar la acele mame care cum zicea si AnaRobert referitor la soacra ei, ma refer la toate.Se produce un cerc vicios de la gelozia primului nascut care se simte amenintat de proaspatul fratior/surioara pana la reactia mamei de a incerca sa ofere la fel amandoura. Ea de multe ori nu poate tine pasul cu un copil de 3/7 ani (cel mare). In momentul cand ea daruieste dragostea, incearca/spera sa se imparta la amandoi la fel.Chiar daca ea il dragaleste si ii spune de mii de ori ca amandoi sunt lumina ochilor cel mare prin ``inconstienta`` lui de copil ca sa zic asa crede pe moment cat e la mama in brate ,dar isi schimba parerea imediat cand mama il ia pe cel mic in brate.
Cand spun diferenta luati-o sentiment/reactie pe general in relatie mama/copil si invers nicidecum pe fiecare caz in parte la ceea ce ati trait voi personal.
Credeti-ma ca nu vorbesc prosti, mai ma ocup si cu umblatul in creieri oamenilor asa intre doua slujbe.
Oare de ce mamele care au deja un copil si isi doresc un al doilea isi pun mii si mii de intrebari cum ar trebui sa se comporte ca sa nu creeze acest dezechilibru emotional primului copil.Cu cat diferenta de varsta este mai mica pana in 3 ani este ceva ceva mai usor sa menti acest echilibru intre frati, pe cand o diferenta de varsta mai mare intre 6,7/10,12 ani .
La cei cu diferenta mai mare de varsta intervin si multi alti factori la mijloc(financiar,spatiul,emotional)
dau ex. simple:
financiar:in loc de bicicleta cadou de craciun mult dorita poate o sa primeasca altceva mai ieftin dupa bugetul parintilor deoarece trebuie facut un cadou si fratiorului....el intelege ca mama ii explica dar mintea lui cruda de copil il impinge un pic la ura fata de fratior.Dca nu era el avea bicicleta dorita,nu alta jucarie.

spatiul:daca au doua camere separate,un lux in ziua de azi,mama trebuie sa stie foarte bine cum sa o amenajeze ca sa nu il puna in inferioritate pe cel mare(aici sunt mai multe lucruri de spus)Daca trebuie impartita camera care pana ieri era doar a lui spatiul lui este invadat de cel mic. Automat creaza un conflic in mintea celui mare....
emotional....luati ex. de mai sus impreuna si altele care va mai vin in minte si incercati sa ganditi si din perspectiva fratelui mai mare sau de ce nu a celui mai mic.
Pana si o simpla raceala creaza la un copil o gelozie catre fratele mai mare/mic.
Totul depinde de mama/tata, ei trebuie sa-si dea o silinta lucrare dumnezeiasc pentru a nu crea diferenta, repet voita sau inconstienta.
Sunt multe de zis pe subiectul asta dar sunt aici semnal S.O.S referitor soacrelor.
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 14:52
mai am o nelamurire in cazul celor care stau impreuna cu soacrel
Sotul cum reactioneaza???? Va sustin in aceste conflicte sau nu???? Si cand spun sustinere ma refer la ceva de genul:
Amandoi in fata soacrei si el ia cuvantul:
``MAMA,ea este femeia cu care m-am casatorit,pe ea o iubesc care imi este jumatatea , este mama copilului meu.Cu ea o sa imi impart viata si imi doresc sa fie bine dar din cauza ca exista aceasta atmosfera in casa imi este greu sa ma mai impart in doua parti.Eu o sa fiu toata viata fiul tau si o sa te iubesc oricum dar trebuie sa intelegica nu mai am 12 ani ca sa depind de tine.``ceva de genul asta....oricum ex. asta este valabil doar la unele nu la toate cele afctate de soacrele de pe acest topic.Au luat vreodata cuvantul sotii vostri de manuta cu voi in fata mamei lor?Daca da, bravo lor un pas inainte daca nu, ar fi cazul sa o faca.Chestii de genu:las-o sti ca asa e ea sau vorbesc eu cu ea cand se mai calmeaza este egal cu zero.....
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 15:06
Iar cele care fac parte din cealalalta categorie unde sunt probleme finaciare,cresterea copilului, a spatiului, inclusiv diferenta de care am vorbit atat intre proprii copii, la voi din pacate variantele sunt: stati suportati ca nu aveti alta posibilitate financiara deci depindeti de ceea ce va ofera ea sau trece iarna bani la ciorap si luati in calcul ca va va fi greu si va mutati pur si simplu.
Din cate am citit eu in ultimele postari istoria este ceva de genu unde ma duc sa dau cu capul, ca nu pot, nu imi permit etc si nu faceti nimic sa schimbati situatia in favoarea voastra.Impreuna cu sotul de mana acceptati situatia si sperati ca o sa se intample vreo minune.Din pacate multe casnicii se rup din aceasta cauza deoarece indivizii se complac in situatie si prefera sa se descarce la sotul care ia/sau nu masuri, prieteni, net... decat sa infrunte greul unei mutari care implica finante in plus.E mai simplu sa zic e greu nu imi permit si stau la cheremul soacrei cu toate toanele din lume decat sa schimb ceva.

Repet este un topic deschis pentru pareri pro/contra si tin sa va zic ca in caz de simtiti nevoia sa ma luati peste picior nu aveti nici o sansa, sunt mult prea indiferenta de ceea ce este in afara casei mele si in acelasi timp daca mai vreti sa discutam pe tema asta luni sunt prezenta.
Intre timp sus cu moralul si iubiti-va cat mai mult!!!
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 15:25
Ale toata stima si respectul!!!!Bravo ati avut curaj sa plecati pe picioarele voastre ceea ce este de admirat in ziua de azi.Ti-ai castigat linistea din casa prin proprile voastre eforturi
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 15:29
alinakatt eu sunt copilul mai mic si fratele mai mare(2ani jum) a fost tot timpul pe primu loc,nu s-a pus problema ca nu are cu ce sa-mi cumpere mie ceva , au facut eforturi incredibile sa-i indeplineasca toate dorintele fratelui meu.La 12 ani ai fratelui meu a primit calculator,eu daca vroiam sa ma joc la el trebuia sa-i cer voie...eu n-am primit niciodata....la 18 ani a primit masina.... eu n-am primit nici in ziua de azi.... eu la scoala trebuia sa fiu de 10 ca altfel mi le luam,fratele meu daca trecea clasa ereau multumiti...Eu consider ca diferentele care se fac intre copii de unii parinti ,ca in cazul de fata , nu pot fi bagate in aceeasi oala cu ceea ce spui tu.
E ca si cum eu peste cativa ani sa mai fac un copil,o sa-i iubesc pe amandoi enorm de mult,dar la cel mic o sa-i acord putin mai multa atentie din cauza ca e pre mic si nu poate sa faca nimic singur.....in cazul asta ii explic celui mai mare si il rog sa ma ajute sa facem asta impreuna..... dar copii mei tot timpul o sa fie egali pt mine ,o sa-i ajut la fel....Mi-e ciuda pe oamenii sau musafirii care vin la un copil mic in vizita care are un fratior/surioara mai mare si la cel mare nu-i aduc nimic sau nu-l baga in seama....asta ma deranjeaza si m-ar deranja.
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 15:35
mony....eu nu vorbesc de tine cand vei avea al doilea copil.....ceea ce spun eu este luat pe general.Exemple sunt multe....
Nici macar eu nu stiu cum as reactiona daca as fi pusa in fata faptului deoarece trebuie luate in vizor multe aspecte.Eu, tu ca adult vad altfel lucrurile si suntem convinse ca putem mai mult decat generatia din care fac parte mamele noastre.Dar ceea ce gandim noi ca adult un copil nu pricepe imediat, nu este capabil sa absoarba informatia la fel ca un adult.
La asta ma refer.....
mai mult copilul care a suferit din cauza ca a fost pus pe locul doi in maturitate o sa incerce intr-un mod supranatural sa nu faca aceasi greseala sau o sa creasca pe ideea de a face doar un singur copil de teama sa nu sufere la fel cum a suferit el in copilarie.
Copilul mic este foarte fragil dar si un bun observator,lucrurile care au fost marcante il pot turmenta toata viata.Prin timiditate,lipsa implicarii lor in anumite activitati de teama de a nu da gres automat a dezamagi pe mama/tata.etc...
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 15:48
alinakatt ok ne mutam ,da-mi cu capu (daca cu un copil iti permiti sa risti) si ramanem pe strada ,ce o sa facem atunci?
Mergem in chirie si maine,poimaine raman fara servici si ce o sa fac,cu ce o sa-mi intretin familia?
Cautam solutii dar pana sa le gasim tre sa suportam situatia care o avem.
E f simplu sa vezi situatia roz cand nu esti aceeasi situatie.Ca o fata de pe forum spunea ca iau apararea.....nu doar eu vad situatia pt ca sunt intr-o situatie asemanatoare.
Am incercat sa gasesc solutii ,am incercat sa ne bagam la banca pt o locuinta si hop s-a schimbat legea acu 2 ani in octombrie parca.....apoi am bagat dosar la anl,nimic pana in ziua de azi....acum ne gandim la prima casa unde putem baga niste bani si sa-i pierdem intr-o clipa daca nu ne aproba dosarul.....cum s-au intamplat cazuri de au pierdut cate 1000e.
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 15:55
In legatura cu sotu da am un sot care e alaturi de mine si de familia lui si cand e ceva logic ca nu tace.....dar el se enerveaza mai repede si nui place sa stea sai explice pe cand eu sunt cu explicatiile.
Si da alinakatt ai dreptate noi care am trecut prin situatia sa fim pe al doilea loc vrem sa facem totul pt copii nostrii si de altfel generatia din ziua de azi se ocupa mai mult de copii lor.
Va
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 16:02
ma scuztai daca am scris ceva gresit ...scriu repede ca nu ma lasa al mic pre amult sa stau la comp.
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 16:04
alinakatt eu stiu cum e in chirie ca am stat in chirie cand m-am mutat cu sotu..... luam eu bani ii dadeam pe chirie,lua sotu bani ii dadea pe cheltuieli.....cam asa traiam atunci......apoi am zis sa ne mutam la soacra si sa strangem bani pt apartament..... cam asta e situatia
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 16:09
citez:
``Cautam solutii dar pana sa le gasim tre sa suportam situatia care o avem.``
Adevarat,este greu, trebuie sa suportam situatia pe care o avem.
Prin a suporta inseamna a fi constient de conflicte ce pot sa apara intre tine si soacra.Sa o ignori e clar ca nu reusesti si clar nici ea nu s-ar prinde de ideea ignor...Fa pe ``proasta``mai da-i dreptate, mai spune-i cand ea vine cu o chestie ca nu te-ai gandit la asa ceva ,fa-o in asa fel sa fie si fiul ei de fata, ca are dreptate mai cerei parerea asa pe nepusa masa cu lucruri la care ea sti tu foarte bine ca-i plac.Chesti marunte care nu au nici un rezultat pe moment pentru ca ea crede ca-i vreo manevra de-a ta.Insita pe linea asta pana mai lasa un pic garda jos.Nu reprosa, nu te enerva,eventual vorbesti singura in baie vreo 5 minute dupa care iesi senina cu zambetul pe fata.Vorbeste la telefon cu vreo prietena de-a ta de soacra nu stiu cui ca-i asa si pe dincolo si ca daca ar fi ca a ta ar fi mai bine(sa te auda ea din cealalalta camera, evident)Chesti din astea.Macar o vreme ,pana creste a mica de o poti da la cresa si poate va restabiliti financiar ca sa va puteti muta.
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 16:12
``Soacra mea nu m-a dracuit niciodata, nu m-a facut in nici-un fel in fata...... am incercat sa-i explic una alta dar frumos,cu exemple ,cu demonstratii.....azi imi dadea dreptate si isi dadea seama ca a gresit.... maine tot ca ea zicea si o lua de la capat.`` iar te citez la tine e chiar mai simpla situatia.Soacra oscileaza in gandirea ei si faptul ca iti da dreptate e un lucru bun.
Sotul e bine ca-i de partea ta dar greseste ca rabufneste si pleaca lasand in seama ta explicatiile.
Nu ar trebui sa o faca.Incearca sa vorbesti cu el la cap. asta iar cand sunt conflicte si el da se spuna ceva la nervi tu ca esti ma cerebrala tamponeazal si mai arunca din tot ceva de genu:,Hai ma, nu va certati poate ca si mama ta are dreptate in ce zice ``Adica sustine-o pe soacra in fata fiului in mod subtil.Asta o sa-i gadile orgoliul ei si cu siguranta o sa-l surprinda pe sot.Probabil o sa zica ca ai luat-o pe ulei.
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 16:19
Multumesc alina chiar incerc sa fac sa fie totul ok.....nu pot sa spun ca soacra ma uraste pt ca am incercat tot timpul sa ne intelegem si totodata vede cat de mult ii iubesc fiul si fac totul pt el si asta pt ea inseamna mult,dar...... ce e pt mine cel mai greu cicaleala de zi cu zi si cel mai rau cand e vorba de copilul meu .
N-am ce zice ea isi iubeste f mult copilul si nepotelul(chiar daca cat am fost gravida tot ne batea la cap sa nu-l facem) si pt asta o respect f mult.
Sunt sigura ca in momentul in care o sa avem casa noastra o sa ne intelegem f bine.....dar pana atunci e destul de greu ca na diferentele de generatie ,de gandire ...plus ca na eu am fost obisnuita sa nu intre nimeni peste mine in baie,in camera sa se bata la usa,cand vreau sa dorm s fiu lasata sa dorm ,cand vreau si eu putina liniste sa ma lase si pe mine putin linistita,sa nu-i dea copilului anumite chestii care nu are voie, chestii de genu asta....cred ca ma intelegi ce vreau sa spun .
bau
Postat pe 13 Februarie 2010 16:26
chestia cu intratul in camera fara sa bata la usa nu o sa-i scoti niciodata obiceiul din cap deoarece ea o face de multe ori din obisnuinta.Este casa ei si ai intrat pe usile ei in fiecare zi la fel.Poate dca din greseala o sa intre si va gaseste intr-o ipostaza mai delicata eventual s-o gandi de doua ori.
E bine ca vede si stie/accepta ca-i iubesti fiul, poate ca la ea este acel sentiment de ``rapire``al propriului copil si din cauza asta vreifica, da sfaturi, este cicalitoare...in ideea de a se asigura la nesfarsit ca fiul ei a facut alegerea buna.
Cicleala de zi cu zi schimb-o in sfaturi bine primite.Decat sa inceapa ea ziua cu clasica: ai facut cfeaua( te intreba ea = exemplu) anticipa tu momentul si cheam-o la cafea.Iar cu bb la fel oboseste-o cu mii si mii de chesti chiar dca tu sti ce trebuie sa faci, intreab-o pe ea(e bine imbracat,o fi mancat destul...)Dupa ce o inebunesti cu multe intrebari si activitati laud-o subtil:Ce bine ca sunteti aici sa imi aratati,sa ma invatati etc...si mai baga-i din top si chestia cu mama ta(daca stie, daca nu confeseazate ei), ca ea nu te-a sprijinit si mama soacra da.....
O sa renunte ea in final sa mai fie bagacioasa si o sa se multumeasaca cu statultu de bunica care se joaca cu nepotelul.
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 16:42
O seara placut si Sf.Valentin pe masura!!!!
alinakatt
Postat pe 13 Februarie 2010 16:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Baby Orajel- gel pentru calmarea durerilor de dintisori 3 De la: babyorajel 8 Iunie 2011 12:27
Multe hainute pentru primavara- vara! La comenzi mai mari de 30 lei aveti reducere 20% din pretul afisat! 1 De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:26
PRECIZARE 5 De la: office_salinasusesi_ro 14 Februarie 2010 10:24
Litoralul romanesc 3 De la: Pitu 29 Ianuarie 2012 12:57
Vand Ab Rocket 2 De la: kidz004122 16 Octombrie 2009 09:22
Setari Cookie-uri