Indemnizatie de cresterea copilului de 85% ...

Salutare mamici,
M-am gandit sa dezbatem un pic problema indemnizatiei de cresterea copilului.
Asta in cazul mamicilor cu venituri mai mari de 800 lei!!!
In ultima luna la TV si prin ziare a aparut in sfarsit vestea buna pentru mamicile care au avut venituri mai mari inainte de a aduce pe lume un copil si anume ca vor primi 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dupa 1 ian. 2009 (lege valabila, dar obtionala, pentru toate mamicile care la 1 ian. 2009 au copii cu varsta sub 2 ani si nu au intrerupt deja concediul de crestere a copilului!!!).
O VESTE EXTRAORDINARA pentru mine si pentru multe dintre voi, sper!!
Tin sa va anunt ca informatiile aparute pe la TV sunt un pic eronate !!!!! privind documentatia ce trebuie depusa la dosar(cerere la Directia de Munca pentru cei 85% si dovada de venit- asa a fost anuntat la TV), eu
m-am informat mai bine si vreau sa va spun si voua ce am aflat (informatiile le-am primit in scris de la Aocatul Poporului in urma unei cereri facute in vederea obtinerii acestor informatii).
"... SE FACE PRECIZAREA CA MAMELE BENEFICIAZA OPTIONAL DE DE ACEST DREPT - INDEMNIZATIA DE CRESTEREA COPILULUI DE 85% DIN MEDIA VENITURILOR DIN ULTIMELE 12 LUNI. SIGUR CA SE VA APLICA DE LA DATA DE 1 IANUARIE 2009.
IN LEGATURA CU PROCEDURA DE URMAT:
SE VOR DEPUNE CERERI PENTRU ACORDAREA ACESTUI DREPT LA PRIMARIA ORASULUI IN A CAREI RAZA TERITORIALA AVETI DOMICILIUL, IAR PRIMARIILE TRANSMIT DIRECTIILOR TERITORIALE CEREREA IMPREUNA CU DOCUMENTELE JUSTIFICATIVE, PRINTRE CARE SI DOVADA VENITURILOR DUMNEAVOASTRA DIN ULTIMELE 12 LUNI LUCRATE. DETALIILE SUNT OFERITE DE PRIMARII!!!"
Eu una am fost deja la Primarie chiar ieri dar .... stupoare !!!!
cei de acolo nu stiau nimic .... BINEANTELES!!!!
mi-au zis sa revin peste cateva zile ca se vor documenta in acest sens.... tipic romanesc nu vi se pare?!
m-am enervat foarte tare (sa lucrezi intr-un anumit domeniu si sa nu fii la curent cu noutatile ce tin de serviciul tau...oare cum au fost angajate acele persoane pe acel post .....
inca persoana de la primarie ce se ocupa cu aceasta problema a fost si foarte ofensata ca am deranjat-o de la cafea si barfa cu colega de birou !!!!!????

Deci, mamici daca stiti mai multe despre acest subiect scieti-ne!!!

Sper ca am fost de ajutor cu aceste informatii, daca am gresit cu ceva corectati-ma!!!
Pupici
pentru mamici
si pentru pitici
Liliana
liliana_sfc
Postat pe 11 Noiembrie 2008 11:59
si eu sunt in aceeasi situatie,dar inca nu am mers la primarie,deoarece am cautat pe net,normele de aplicare ale acestei legi,tocmai pt. a vedea ce documente trebuiesc depuse la primarie ,si nu am gasit normele.Avand in vedere ca legea este abia aprobata,undeva la 04.11.2008 este posibil ca aceste norme sa nu fie inca publicate si atunci cei de la primarie chiar nu au de unde sa stie ce sa ceara.Eu cred ca va fi vorba de o cerere in acest sens (posibil un tipizat de la ei) si o adeverinta de la unitate(tot tipizat) in care se mentioneaza veniturile pt. cele 12 luni.Nu cred ca vor cere si altceva.Eu mai astept pana cam pe 10 dec. si apoi merg la primarie,sau dau un telefon sa intreb ce acte trebuiesc.Sper sa se lamureasca si ei pana atunci.
rexona
Postat pe 13 Noiembrie 2008 08:46
Salut, si eu sunt o fericita mamica pe care o avantajeaza cei 85% din media veniturilor obtinute in urma cu 12 luni inainte de a naste.
Intr-adevar, legea prevede ca normele metodologice trebuie publicate in termen de 30 de zile de la abrogarea legii in cauza.
Daca informatiile pe care le detin sunt corecte..
Asta inseamna ca pana cel tarziu 10 dec 2008 ar cam trebui sa stim cum sa procedam.
Sincer, nu cred ca se vor misca f repede, nu cred ca luam banii din ianuarie 2009, dar macar sa ii primim cel tarziu in martie 2009 si retroactiv...
Salut toate mamicile.
kitty_kidz
Postat pe 17 Noiembrie 2008 10:26
si stiti cumva cum se aplica? la salariul brut sau la salariul net? voi ce salarii aveti, de exemplu?
green_eyes_lav
Postat pe 7 Decembrie 2008 08:31
eu am sunat acum la primarie dar inca nu au primit metedologia de aplicare a legii aprobate si m-am gandit sa revin cu un telefon prin 20 decembrie, cel tarziu in ianuarie.Daca se iau in considerare veniturile de pe 12 luni . asta ar insemna cat am luat in cele 126 de zile de concediu pre si post natal atat ar trebui sa luam si acum.
dia28
Postat pe 10 Decembrie 2008 16:35
BUNA. AM SI EU O INTREBARE IN LEGATURA CU LEGEA NOUA C.I.C AS VREA SA STIU DACA IN VENITUL NET DIN CARE SE CALUCULEAZA CEI 85% INTRA SI ORELE SUPLIMENTARE LEGALE SI ANUME 32 SAU 34 IN FUNCTIE DE CATE ZILE LUCRATOARE ARE LUNA EU ACESTE ORE LE AM SI PE FLUTURAS SI MI-AU FOST IMPOZITATE

zaharia_ionel2003
Postat pe 19 Decembrie 2008 00:23
DA, INTRA IN CALCUL ORELE SUPLIMENTARE SI ORICE PRIMA , BONUS ATI LUAT IN DECURSUL ULTIMELOR 12 LUNI INAINTE DE NASTEREA COPILULUI. sI EU ASTAZI AM FOST SA MA INTERESEZ SI DIN PACATE PT MINE, ULTIMELE 12 LUNI NU INSEAMNA ULTIMELE 12 NLUNI IN CARE AI REALIZAT VENITURI SALARIALE CI ULTIMELE 12 LUNI INAINTEA NASTERII COPILULUI! dECI, DIDINA, VENITURILE REZULTATE DIN CONCEDIUL POSTNATAL NU INTRA LA CALCUL
carla_dana_p
Postat pe 13 Ianuarie 2009 23:18
si eu am fost la primarie si am intrebat ,raspunsul a fost ca am nevoie de acea adeverinta(tipizat ) si de copie de la carnetul de munca (conform cu original) ;acestea doua se depun la Directia Muncii din raza judetului din care faci parte
rexona
Postat pe 15 Ianuarie 2009 10:44
pt bucuresti nu trebuie copie dupa cartea de munca si nici un formular tipizat (am depus deja dosarul si stiu ce vorbesc), trebuie doar o cerere de mana in care mentiozei numele si adresa atat a ta cat si a copilului, lasi un nr de tel pe cerere, ceri la serviciu o adeverinta cu veniturile nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii , plus copie buletin si copie certif de nastere. atat contine dosarul. se poate trimite si prin posta cu confiemare de primire. adresa este str Hambarului nr 6 (se afla pe langa stadionul national. ) Este vorba de directia de munca- agentia pt prestatii sociale. Tot bucurestiul kdepune aici. Ma refer la cei care sunt deja in plata celor 6 milioane si vor acum sa treaca la 85%. Banii se vor incasa cam de prin aprilie mi s-a spus, pana atunci luam tot 6 mil. (atunci termina ei de facut calculele pe dosarele depuse cica)
ruschita
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:01
mie nu mi s-a cerut asa ceva. am beneficiat de cei 8 mil pana acum si daca am optat pentru 85 la suta am complectat o cerere primita de la m. muncii (se gaseste pe mmuncii.ro)cu datele personale a mele si ale copilului, o adeverinta de la lucru din care sa rezulte media veniturilor din ultimele 12 luni, copii xerox de pe buletinele parintilor si a certif. de nastere ale copilului. am primit un nr de inregistrare si asteptam...max 3 luni
pentru cine a nascut luna asta poate trebuie mai multe acte...
dia28
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:11
DACA PRIMIM BANII - 6 PE LUNA PANA IN APRILIE FARA INTRERUPERE AR FI SUPER, DAR AM AUZIT CA NU PRIMIM PANA ATUNCI NIMIK , DAR VOR FI VIRATI TOTI ODATA.ASA AR FI SUPER...SA NI DEA FARA INTRERUPERE...NU MAI MERG PRIN VECINI ...DATORII...BLA BLA
DACA O MAMA E SINGURA CU BEBE DIN CE TRAIESTE 3 LUNI...?? SA MAI AI O RATA
dia28
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:17
daca iti spun ca am depus dosarul si mi s-a spus ca primim in continuare 6 pana in aprilie! nu are cum sa te lase fara venit, legea nu prevede asa ceva!din ce oras esti de le-a venit asa o idee?
ruschita
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:42
D-na mi-a spus ca voi primi banii peste doua - trei luni cam asa,nu stie.
Avand in vedere ca si cei 8 mil i-am primit dupa doua luni de la data introducerii dosarului ma gandeam ca si acum va fi la fel.atunci am pastrat banii de trusou, prima de nastere si prima de la servici si ne-am descurcat.Ar fi f. bine sa fie cum zici tu Eu sunt din Arad.
dia28
Postat pe 16 Ianuarie 2009 00:01
nu are de ce sa te lase fara bani pt ca tu ai deja depus dosarul pt 8 mil. daca crezi totusi ca e vreun pericol incearca sa strangi ceva fonduri pt vremuri grele, na, nu stiu ce sa zic.
ruschita
Postat pe 16 Ianuarie 2009 09:25
HOT�R�RE nr. 1682 din 10 decembrie 2008 pentru modificarea �i completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, aprobate prin Hot�r�rea Guvernului nr. 1025/2006
�n temeiul art. 108 din Constitu�ia Rom�niei, republicat�,
Guvernul Rom�niei adopt� prezenta hot�r�re.
Art. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, aprobate prin Hot�r�rea Guvernului nr. 1.025/2006, publicat� �n Monitorul Oficial al Rom�niei, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, se modific� �i se completeaz� dup� cum urmeaz�:
1.Titlul se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"NORME METODOLOGICE de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului"
2.La articolul 2, dup� alinea�ui (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urm�torul cuprins:
"(4) �ncep�nd cu luna ianuarie 2009, indemniza�ia pentru cre�terea copilului se acord� �n cuantum de 600 lei sau, op�ional, �n cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate �n ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei na�terii copilului sau, dup� caz, datei de la care s-a �ncredin�at copilul �n vederea adop�iei, s-a adoptat copilul ori s-a luat copilul �n plasament sau �n plasament �n regim de urgen��, precum �i datei de la care persoana a fost numit� tutore, potrivit legii."
3.La articolul 4 alineatul (7), literele j), k) �i o) se modific� �i vor avea urm�torul cuprins:
"j) a urmat cursurile de zi ale �nv���m�ntului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normal� a studiilor respective, cu condi�ia absolvirii acestora cu examen de licen�� sau de diplom� organizat �n prima sesiune. �n sensul dispozi�iilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii �i alte drepturi de asigur�ri sociale, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, se ia �n considerare intervalul cuprins �ntre ziua �n care �ncepe �i ziua �n care se sf�r�e�te fiecare an universitar, �n condi�iile legii;
k) se afl� �n perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale �nv���m�ntului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licen�� sau de diplom�, �n vederea angaj�rii sau, dup� caz, a trecerii �n �omaj, potrivit legii, calculate �ncep�nd cu data de 1 a lunii urm�toare absolvirii;
o) a satisf�cut serviciul militar ca militar �n termen sau ca militar cu termen redus, pe durata legal stabilit�, a fost concentrat, mobilizat sau �n prizonierat ori, dup� caz, a efectuat sau efectueaz� serviciul militar pe baz� de voluntariat;"
4.La articolul 4 alineatul (7), dup� litera q) se introduc dou� noi litere, literele r) �i s), cu urm�torul cuprins:
"r) a beneficiat de concediu �i indemniza�ie pentru cre�terea copilului cu handicap cu v�rsta cuprins� �ntre 3 �i 7 ani, potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) lit. b)din Legea nr. 448/2006 privind protec�ia �i promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicat�, cu modific�rile ulterioare;
s) se afl� �n perioada cuprins� �ntre absolvirea cursurilor de zi ale �nv���m�ntului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licen�� organizat �n prima sesiune, �i �nceperea primului reziden�iat dup� absolvire."
5.Articolul 5 se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"Art. 5
Veniturile din salarii, din activit��i independente �i din activit��i agricole prev�zute la art. 1 alin. (3) din ordonan�a de urgen��, denumite �n continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1)�i (2), art. 46 alin. (1)-(4)�i la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, �i reprezint� valoarea ob�inut� dup� aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunz�tor fiec�rei categorii de venit."
6.La articolul 6, alineatele (2), (3), (5) �i (6) se modific� �i vor avea urm�torul cuprins:
"(2) �n cazul �n care nu a fost �ntocmit actul de na�tere al copilului pentru care se solicit� dreptul, cererea prev�zut� la alin. (1) va fi �nso�it� de copia legalizat� a actului constatator al na�terii. Pentru copiii cet��eni str�ini, n�scu�i �n str�in�tate, cererea va fi �nso�it� de certificatul sau extrasul de na�tere tradus �n limba rom�n� �i legalizat.
(3) Pentru situa�ia prev�zut� la alin. (2), beneficiarii dreptului au obliga�ia s� depun� la agen�ia pentru presta�ii sociale jude�ean�, respectiv a municipiului Bucure�ti, denumit� �n continuare agen�ia teritorial�, copia certificatului de na�tere al copilului, �n termen de 30 de zile de la eliberarea acestuia, dar nu mai t�rziu de 6 luni de la na�terea copilului sau 12 luni de la �nregistrarea na�terii la autorit��ile rom�ne competente, �n condi�iile Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civil�, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, �n cazul copiilor cet��eni rom�ni n�scu�i �n str�in�tate.
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum �i nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autorit��ile competente, sunt, dup� caz, urm�toarele:
a) dovada eliberat� de angajator sau alt pl�titor, din care s� rezulte c� persoana �ndrept��it� a realizat timp de 12 luni �n ultimul an anterior na�terii copilului venituri din salarii, sau, dup� caz, de autoritatea competent�, �n caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciar� a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate �n anul fiscal anterior celui �n care s-a n�scut copilul �i/sau, dup� caz, dovada privind venitul calculat �n vederea pl��ii anticipate a impozitului, precum �i copia deciziei de impunere, eliberate de autorit��ile competente, �n cazul persoanelor care realizeaz� venituri din activit��i independente �i/sau din activit��i agricole. �n situa�ia �n care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberat�, persoana �ndrept��it� prezint� o declara�ie pe propria r�spundere privind realizarea acestor venituri, �n condi�iile prev�zute de Codul penal;
c) dovada eliberat� de autorit��ile competente, �n cazul persoanelor care realizeaz� venituri profesionale neimpozabile;
d) dovada eliberat� de autorit��ile competente, �n cazul asocia�ilor unici, privind veniturile realizate de ace�tia;
e) adeverin�a eliberat� de pl�titorul indemniza�iei de maternitate, potrivit Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 158/2005, aprobat� cu modific�ri �i complet�ri prin Legea nr. 399/2006, cu modific�rile ulterioare, de angajator sau, dup� caz, de casa teritorial� de asigur�ri de s�n�tate ori de agen�ia jude�ean� pentru ocuparea for�ei de munc�, pentru aplicarea art. 8 alin. (1) lit. d) din ordonan�a de urgen��;
f) dovada eliberat� de autorit��ile competente, de angajatori sau, dup� caz, declara�ia pe propria r�spundere, din care s� rezulte data de la care solicitantul se afl� �n concediu pentru cre�terea copilului;
g) copia contractului de munc� sau, dup� caz, dovada eliberat� de angajatori ori de autorit��ile competente str�ine sau rom�ne, tradus� �i legalizat�, care s� ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de munc� �n str�in�tate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale �ncheiate de Rom�nia cu alte state, sau, dup� caz, realizarea de venituri profesionale dob�ndite �n urma activit��ilor salariale ori independente totalizate �n baza prevederilor Regulamentului CEE 1.408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate social� lucr�torilor salaria�i, lucr�torilor independen�i �i membrilor familiilor lor care se deplaseaz� �n interiorul Comunit��ii.
(6) Actele doveditoare privind atestarea situa�iilor prev�zute la art. 4 alin. (7) �i, dup� caz, nivelul venitului lunar aferent acestor perioade, certificate pentru conformitate de autorit��ile competente, sunt urm�toarele:
a) dovada eliberat� de institu�ia care a trimis persoana �n misiune permanent� �n str�in�tate, pentru situa�ia prev�zut� la lit. a);
b) dovada eliberat� de agen�ia teritorial� pentru ocuparea for�ei de munc�, pentru situa�iile prev�zute la lit. b), c), e) �i f);
c) dovada eliberat� de casele teritoriale de pensii, pentru situa�iile prev�zute la lit. c)-h) �i p);
d) dovada eliberat� de angajator ori, dup� caz, de casa teritorial� de asigur�ri de s�n�tate, pentru situa�iile prev�zute la lit. c)-g) �i i), l)-n);
e) diploma de absolvire, foaia matricol� sau adeverin�a eliberat� de institu�ia de �nv���m�nt superior, pentru situa�iile prev�zute la lit. j), k) �i s);
f) livretul militar, certificatul sau orice alt� dovad� eliberat�, dup� caz, de centrul militar �n a c�rui raz� teritorial� domiciliaz� persoana �ndrept��it� sau de structurile militare ale institu�iilor din sistemul de ap�rare, ordine public� �i siguran�� na�ional�, �n care sunt precizate cu exactitate perioadele �i natura situa�iei respective, pentru situa�ia prev�zut� la lit. o)."
7.La articolul 8, alineatul (2) se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"(2) �n cazul �n care situa�ia prev�zut� la alin. (1) se produce dup� data de 1 ianuarie 2009, se acord� o singur� indemniza�ie, la aceea�i valoare cu indemniza�ia primit� anterior na�terii celui din urm� copil."
8.La articolul 11, dup� alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urm�torul cuprins:
"(3) Acordarea indemniza�iei pentru cre�terea copilului sau, dup� caz, a stimulentului lunar se face la cererea scris� a persoanei �ndrept��ite, ori de c�te ori aceasta solicit�, cu respectarea condi�iilor prev�zute de ordonan�a de urgen��."
9.La articolul 14, alineatul (2) se abrog�.
10.Dup� articolul 19 se introduc dou� noi articole, articolele 191 �i 192, cu urm�toruS cuprins:
"Art. 191
(1) La stabilirea bazei de caicul a indemniza�iei pentru cre�terea copilului se iau �n considerare toate veniturile realizate de persoana �ndrept��it�, ob�inute �n condi�iile art. 5, precum �i veniturile aferente perioadelor asimilate prev�zute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemniza�iei pentru cre�terea copilului stabilit� potrivit alin. (1), se determin� ca sum� total� a veniturilor realizate �n ultimele 12 luni anterior datei na�terii copilului �i �mp�r�it� la 12.
(3) Cuantumul indemniza�iei pentru cre�terea copilului se calculeaz� prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna �n care s-a n�scut copilul se ia �n calcul venitul realizat �n luna anterioar� celei �n care s-a n�scut copilul.
(5) �n situa�ia �n care cele 12 luni anterioare datei na�terii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prev�zute la art. 4 alin. (7) �n care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemniza�iei pentru cre�terea copilului este de 600 lei. Dac� persoana realizeaz� venituri o perioad� de c�teva luni �n interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului este reprezentat� de suma total� a veniturilor realizate �n aceste luni, �mp�r�it� la 12.
(6) �n cazul veniturilor din activit��i independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului se iau �n calcul veniturile �nscrise �n actele doveditoare prev�zute la art. 6 alin. (5) lit. b).
(7) �n situa�ia persoanelor prev�zute la art. 4 alin. (7) lit. m), pentru conversia �n moneda na�ional� a veniturilor realizate de acestea, se ia �n calcul cursul de schimb valutar stabilit de Banca Na�ional� a Rom�niei din ziua anterioar� stabilirii dreptului.
(8) Dac� din calculul indemniza�iei pentru cre�terea copilului potrivit prevederilor alin. (1)-(7) rezult� un cuantum mai mic de 600 lei, se acord� 600 lei.
Art. 192
(1) �n situa�ia persoanelor care realizeaz� venituri din activit��i independente sau agricole, cuantumul indemniza�iei pentru cre�terea copilului se recalculeaz� �n baza dovezilor eliberate de autorit��ile competente privind veniturile efectiv realizate �n perioada pentru care s-a luat �n calcul venitul estimat �n vederea pl��ii anticipate a impozitului sau, dup� caz, pentru care s-a completat declara�ia pe propria r�spundere prev�zut� la art. 6 alin. (5) lit. b).
(2) Dovada prev�zut� la alin. (1) se transmite de c�tre persoana beneficiar� la agen�ia teritorial�, cu respectarea termenului general de prescrip�ie prev�zut de lege.
(3) Dac� din recalculare rezult� un cuantum mai mare al indemniza�iei pentru cre�terea copilului fa�� de cel stabilit ini�ial, diferen�a de cuantum se acord� pentru toat� perioada de la data stabilirii dreptului.
(4) Dac� din recalculare rezult� un cuantum mai mic al indemniza�iei pentru cre�terea copilului fa�� de cel stabilit ini�ial, diferen�a de cuantum se recupereaz� de la beneficiar, �n condi�iile art. 21 alin. (1) din ordonan�a de urgen��."
11.La articolul 20 alineatul (1), litera a) se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"a) �ncep�nd cu ziua urm�toare celei �n care �nceteaz�, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data na�terii copilului, indiferent de persoana �ndrept��it� care solicit� dreptul, dac� cererea este depus� �n termen de 60 de zile lucr�toare de la acea dat�;"
12.Articolul 22 se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"Art. 22
Pe perioada acord�rii indemniza�iei pentru cre�terea copilului, plata pensiei de invaliditate �i a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspend�."
13.Articolul 25 se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"Art. 25
(1) Agen�iile teritoriale solicit� Agen�iei Na�ionale pentru Presta�ii Sociale creditele bugetare corespunz�toare drepturilor prev�zute de ordonan�a de urgen�� p�n� cel t�rziu la data de 15 a fiec�rei luni.
(2) Agen�ia Na�ional� pentru Presta�ii Sociale solicit� Ministerului Muncii, Familiei �i Egalit��ii de �anse creditele bugetare prev�zute la alin. (1), centralizate la nivelul �ntregii ��ri, p�n� cel t�rziu la data de 20 a fiec�rei luni."
14.Articolul 30 se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"Art. 30
(1) Sumele �ncasate necuvenit sau acordate �n condi�iile prev�zute la art. 192 alin. (3) se recupereaz� de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agen�iei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescrip�ie. Decizia de recuperare constituie titlu executoriu. (2) Suspendarea pl��ii/�ncetarea drepturilor/reluarea pl��ii drepturilor/modificarea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului se face prin decizie a directorului executiv al agen�iei teritoriale �i se comunic� beneficiarului �n termen de 15 zile lucr�toare. Modelele deciziilor sunt prev�zute �n anexele nr. 3a), 3b), 3c) �i 3d)."
15.Dup� articolul 30 se introduc patru noi articole, articolele 301, 302, 303 �i 304, cu urm�torul cuprins:
"Art. 301
Dreptul la indemniza�ia pentru cre�terea copilului �n cuantumul prev�zut la art. 2 alin. (4) se acord� �ncep�nd cu luna ianuarie 2009 �i persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau �n una dintre urm�toarele situa�ii:
a) �n plata indemniza�iei pentru cre�terea copilului;
b) �n plata indemniza�iei pentru cre�terea copilului �n condi�iile prev�zute la art. 8 alin. (1);
c) �n plata stimulentului lunar;
d) �n concediu de maternitate �i �n plata indemniza�iei aferente;
e) ar fi fost �ndrept��ite s� beneficieze de indemniza�ia pentru cre�terea copilului sau de stimulentul lunar �i nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemniza�iei pentru cre�terea copilului nu au fost solu�ionate p�n� la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
Art. 302
(1) Pentru acordarea indemniza�iei pentru cre�terea copilului �n cuantum de 85% �n situa�ia prev�zut� la art.301 lit. a), b) �i f), persoanele beneficiare transmit la agen�ia teritorial� o cerere scris� care s� con�in� �n mod obligatoriu numele �i prenumele, codul numeric personal, adresa, at�t ale persoanei beneficiare, c�t �i ale copilului pentru care se prime�te indemniza�ia, �nso�it� de documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) �i (6), p�n� cel t�rziu la data de 30 iunie 2009.
(2) �n situa�ia prev�zut� la art. 301 lit. b), documentele doveditoare men�ionate la alin. (1) sunt cele dinaintea na�terii copilului/copiilor anterior/anteriori.
(3) P�n� la �nregistrarea documentelor doveditoare prev�zute la alin. (1) �i calculul indemniza�iei pentru cre�terea copilului potrivit art. 191, aceasta se acord� �n cuantum de 600 lei, urm�nd ca diferen�a de cuantum s� fie acordat� �ncep�nd cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.
Art. 303
Pentru acordarea indemniza�iei pentru cre�terea copilului �n situa�ia prev�zut� la art. 301 lit. c), persoana care dore�te s� beneficieze de concediu de cre�tere a copilului transmite la agen�ia teritorial� cererea prev�zut� �n anexa nr. 1 �i documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) �i (6).
Art. 304
Pentru acordarea indemniza�iei pentru cre�terea copilului �n situa�iile prev�zute la art. 301 lit. d) �i e), persoana �ndrept��it� depune la prim�rie cererea prev�zut� �n anexa nr. 1 �i documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6, cu respectarea termenelor prev�zute la art.10 alin. (1) din ordonan�a de urgen��."
16.La articolul 31, alineatul (2) se modific� �i va avea urm�torul cuprins:
"(2) Agen�iile teritoriale transmit Agen�iei Na�ionale pentru Presta�ii Sociale, p�n� la data de 15 a fiec�rei luni pentru luna anterioar�, fundamentarea creditelor necesare pentru plata contribu�iei de asigur�ri sociale de s�n�tate pentru persoanele beneficiare de indemniza�ie lunar� pentru cre�terea copilului."
17.La articolul 31, dup� alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urm�torul cuprins:
"(3) Agen�ia Na�ional� pentru Presta�ii Sociale solicit� Ministerului Muncii, Familiei �i Egalit��ii de �anse creditele bugetare prev�zute la alin. (2) centralizate la nivelul �ntregii ��ri p�n� cel t�rziu la data de 20 a fiec�rei luni."
18.Dup� articolul 36 se introduce un nou articol, articolul 361, cu urm�torul cuprins:
"Art. 361
(1) Persoanele care �i desf�oar� activitatea �n ministerele �i institu�iile din sectorul de ap�rare, ordine public� �i siguran�� na�ional� beneficiaz� de indemniza�ie pentru cre�terea copilului acordat� prin aceste institu�ii.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile tuturor categoriilor de personal.
(3) �n situa�ia �n care �n perioada concediului pentru cre�terea copilului �i a indemniza�iei aferente contractul de munc� al persoanei prev�zute la a lin. (1) �nceteaz�, plata indemniza�iei se asigur� prin agen�iile teritoriale p�n� la �mplinirea de c�tre copil a v�rstei de 2 ani, respectiv 3 ani �n cazul copilului cu handicap.
(4) �n situa�ia prev�zut� la alin. (3), institu�iile din sectorul de ap�rare, ordine public� �i siguran�� na�ional� au obliga�ia s� transmit� agen�iilor teritoriale �n a c�ror raz� teritorial� domiciliaz� persoana beneficiar� cererea �i documentele doveditoare ale acesteia care au stat la baza stabilirii dreptului."
19.�n cuprinsul normelor metodologice �i al anexelor, direc�ia de munc�, solidaritate social� �i familie jude�ean�, respectiv a municipiului Bucure�ti se �nlocuie�te cu agen�ia jude�ean� pentru presta�ii sociale, respectiv a municipiului Bucure�ti, denumite �n continuare agen�ii teritoriale, �i Ministerul Muncii, Familiei �i Egalit��ii de �anse se �nlocuie�te cu Agen�ia Na�ional� pentru Presta�ii Sociale, cu excep�ia art. 37.
20.Anexele nr. 1,2a), 2b), 3a), 3b) �i 3c) se modific� �i se �nlocuiesc cu anexele nr. 1-6, care fac parte integrant� din prezenta hot�r�re.
21.Dup� anexa nr. 3c) se introduce o nou� anex�, anexa nr. 3d), av�nd cuprinsul prev�zut �n anexa nr. 7, care face parte integrant� din prezenta hot�r�re.
Art. II
Hot�r�rea Guvernului nr. 1.025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, publicat� �n Monitorul Oficial al Rom�niei, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, cu modific�rile �i complet�rile aduse prin prezenta hot�r�re, se va republica, d�ndu-se textelor o nou� numerotare.
-****-

PRIM-MINISTRU
C�LIN POPESCU-T�RICEANU
Contrasemneaz�:
Ministrul muncii, familiei �i egalit��ii de �anse,
Mariana C�mpeanu
Ministrul internelor �i reformei administrative,
Cristian David
Ministrul economiei �i finan�elor,
Varujan Vosganian
ANEXA nr. 1:

Din pacate ne lovim de vesnica birocratie, ba mai mult, functionarii (ai Primariei, ai Directiilor de Munca), interpreteaza normele in fel si chip. De exemplu, mie de la Primarie mi-au spus ca tb. adeverinta de venit pe ultimele 13 luni(cica daca copilul e nascut in 10 sept),si acele zile sunt stagiu de cotizare(adevarat,dar normele specifica altceva), de la Directia de Munca zic ca pe 12 luni, iar de la Primaria altei localitati am aflat ca probabil se ia in considerare toata luna sept.
O bulibaseala totala, i-am zapacit pe angajatori:ba adeverinta pe 12 luni, ba pe 13...si asa trece timpul si nu reusesc sa-mi depun actele.
Poate pana la Craciun primesc si eu banutii...
anna_kidz
Postat pe 20 Ianuarie 2009 00:39
Buna, cand a depus sotul meu dosarul, asta fiind cam pe 30 ianuarie, la directia de munca era un afis mare pe care scria ca recalcularea se face incepand cu data de 01.06.2009; pe de alta parte intreband la ghiseu i s-a spus ca vom primi cei 6 mil pana atunci.Mai stie cineva ceva?
Este totusi cam tarziu sa se inceapa recalcularea deabea atunci..
andrei_carmen77
Postat pe 10 Februarie 2009 00:04
Pt andrei_carmen77. Din cate stiu 1.06.2009 este data limita pana la care se pot depune cererile pt. recalculare. In mod normal de la data depunerii dosarului dureaza 3 luni pana primesti banutii(retroactiv).
anna_kidz
Postat pe 10 Februarie 2009 15:36
Art 302, pct 1 din Ordonanta de mai sus.
anna_kidz
Postat pe 10 Februarie 2009 15:39
Buna Anna.Am vazut ca in articolul 302 este sesizat acest fapt, dar atunci cand a fost sotul meu si a depus dosarul era scris mare pe usa ca recalcularea incepe de la 01.06.2009.Sa dea D-zeu sa fie asa cum spui tu si sa vedem banii macar in 3 luni de la depunere dosar.Dar oare pana atunci ii mai vedem pe cei 600 Ron?
P.S. Multumesc mult pentru raspuns, ma framanta f. tare incertitudinea asta.
andrei_carmen77
Postat pe 12 Februarie 2009 11:16
Pt. andrei_carmen77. Daca si pana acum ai primit cei 600 lei, banutii ar trebui sa-i primesti in continuare, pana la recalculare. Daca abia acum depui dosarul, adica nu ai primit pana acum cei 600 lei, vei primi retroactiv intreaga suma.
Problema e ca, din cauza deficitului bugetar, s-ar putea ca noi, mamicile, sa avem neplacuta surpriza de a nu primi la timp, de a primi fractionat sau deloc o perioada banutii. Sa ne apere D-zeu de asa ceva.
anna_kidz
Postat pe 12 Februarie 2009 17:21
Multumesc pentru raspuns Anna, din pacate asa este nu putem avea o siguranta cu privire la data la care vom intra in posesia banilor, ceea ce este f. trist.Da eu iau cei 600 RON de 2 luni si sper sa-i iau in continure pana cand voi primii banii recalculati.
andrei_carmen77
Postat pe 14 Februarie 2009 20:50
pt.cele interesate: mamele care beneficiaza de cei 85 la suta mai primesc pe langa si cei 2 mil pt. bebe nu doar cei 85 la suta.
dia28
Postat pe 17 Februarie 2009 15:36
ruschita ai avut dreptate ca primim cei 6 mil in continuare...altfel
dia28
Postat pe 17 Februarie 2009 15:39
andrei _carmen: cei 600 de ron ii primesti in continuare, iar cand termina ei de procesat noile cereri de puse (alea ref 85%) , o sa iti dea retroactiv diferenta.
ruschita
Postat pe 17 Februarie 2009 16:35
Multumesc Ruschita, o veste f. buna; ca pana vom primi retroactiv diferenta pana la 85% s-ar putea sa ne creasca urechile..
andrei_carmen77
Postat pe 24 Februarie 2009 23:11
si noi vom depune dosarul ,ca pana acum a trebuit sa refacem adev de sal. de 3 ori !!!!!! asta e ,si vom astepta diferenta ,insa sper din tot sufletul sa nu se stopeze orice fel de plata pana cand vin banii.
pupici la pitici
mihasa
Postat pe 25 Februarie 2009 15:01
buna seara mamicilor.sa va zic ce am patit eu cu toate nebunia asta .fetita mea are aproape 8 luni .....in astea opt luni am primit fix doua alocatii adica 400ron...le-au ametit asa de tare incat a trebuit sa fac multe cereri de anul trecut ma lupt cu ei.pt indemnizatie am depus in noiembrie dosarul pt ca atunci am terminat concediul post natal.urma sa primesc cei 6mil doar pt nov.si dec pt ca in ianuarie am depus pt 85%.si am tot asteptat.pot spune ca abia acum doua zile mi-au trimis alocatiile restante plus cele doua luni de indemnizatie........intre timp l-am mai trimis pe sotul meu pe la ei si i s-a zis ca cei 85% ii voi primi in martie .daca ii primesc va dau de veste cu toate ca mi-e greu sa cred.eu sunt totusi multumita ca s-a aprobat legea noua si nu trebuie sa ne chinuim cu doar cei 800ron.
o seara buna si sa va creasca copii frumosi si sanatosi!
oto_otto2000
Postat pe 25 Februarie 2009 19:01
Buna fetelor, intr-adevar vestea buna este ca am primit banii cei 600 Ron pentru luna ianuarie, asta insemnand ca nu ne vor lasa fara bani pana vin cei 85% retroactiv; oricum nu am nici o speranta pentru luna martie, cred ca cel mai devreme poate fi 3 luni de la data depunerii dosarului.
andrei_carmen77
Postat pe 26 Februarie 2009 16:55
INSTRUC�IUNI din 4 februarie 2009 de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, aprobate prin Hot�r�rea Guvernului nr. 1.025/2006
Art. 1
(1)�n aplicarea prevederilor art. 301 lit. a), b) �i f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan�ei de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, aprobate prin Hot�r�rea Guvernului nr. 1.025/2006, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare, denumite �n continuare Norme metodologice, modelul cererii pentru recalcularea indemniza�iei pentru cre�terea copilului este prev�zut �n anexa nr. 1.
(2)Cererea prev�zut� la alin. (1) se poate depune direct la agen�ia pentru presta�ii sociale jude�ean�, respectiv a municipiului Bucure�ti, denumit� �n continuare agen�ie teritorial�, �n a c�rei raz� teritorial� domiciliaz� persoana beneficiar�, se poate transmite la aceast� institu�ie prin po�t�, cu confirmare de primire, sau prin alt� modalitate stabilit� de agen�ia teritorial�, p�n� cel t�rziu la data de 30 iunie 2009.
Art. 2
(1)�n sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice, veniturile care se iau �n considerare pentru stabilirea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului reprezint�, dup� caz:
a)suma �ncasat� din veniturile din salarii, care se stabile�te astfel:
- la locul unde se afl� func�ia de baz�: suma �ncasat� de persoana �ndrept��it�, rezultat� dup� aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinat� ca diferen�� �ntre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribu�iilor obligatorii aferente unei luni �i a deducerii personale acordate pentru luna respectiv�, �i contribu�iile la fondurile de pensii facultative, precum �i cotiza�ia sindical� pl�tit� �n luna respectiv�;
- pentru veniturile ob�inute �n celelalte cazuri: suma �ncasat� de persoana �ndrept��it�, rezultat� dup� aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul, determinat� ca diferen�� �ntre venitul brut �i contribu�iile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
b)suma �ncasat� de persoana �ndrept��it�, calculat� potrivit legii de c�tre pl�titorul acesteia, pentru perioadele asimilate prev�zute la art. 4 alin. (7) din Normele metodologice;
c)suma �ncasat� de persoana �ndrept��it� care realizeaz� venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
d)suma rezultat� dup� aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activit��i independente, determinat �n condi�iile legii;
e)suma rezultat� dup� aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activit��i agricole, determinat �n condi�iile legii.
(2)Pentru persoanele care realizeaz� venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezint� salariul de baz�, indemniza�ii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natur� salarial� ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(3)�n cazul �n care o persoan� realizeaz� concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua �n calcul toate veniturile lunare �ncasate de aceasta, stabilite potrivit alin. (1).
Art. 3
(1)�n aplicarea prevederilor art. 6 alin. (5) lit. a), c), e) �i f) �i alin. (6) lit. a)-d) din Normele metodologice, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum �i nivelul net lunar al acestora se completeaz� potrivit modelului de adeverin�� prev�zut �n anexa nr. 2.
(2)Pentru celelalte cazuri, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum �i nivelul net lunar al acestora se completeaz� potrivit modelelor specifice, prev�zute de legisla�ia �n vigoare, utilizate de autorit��ile competente.
Art. 4
(1)�n aplicarea prevederilor art. 302 alin. (2) din Normele metodologice �i ale art. 24 alin. (2) din Ordonan�a de urgen�� a Guvernului nr. 148/2005 privind sus�inerea familiei �n vederea cre�terii copilului, aprobat� cu modific�ri �i complet�ri prin Legea nr. 7/2007, cu modific�rile ulterioare, pentru recalcularea indemniza�iei pentru cre�terea copilului, �n cuantum de 85%, baza de calcul a indemniza�iei se determin� ca suma total� a veniturilor realizate �n ultimele 10 luni anterioare datei na�terii copilului �mp�r�it� la 10.
(2)�n situa�ia men�ionat� la alin. (1), la stabilirea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului se vor lua �n calcul veniturile realizate �n ultimele 10 luni anterioare datei na�terii copilului, respectiv veniturile din salarii calculate conform art. 2 alin. (1) lit. a) sau veniturile declarate conform contractelor de asigurare social� individuale �ncheiate potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii �i alte drepturi de asigur�ri sociale, cu modific�rile �i complet�rile ulterioare.
(3)�n situa�ia prev�zut� la art. 4 alin. (8) din Normele metodologice, la stabilirea indemniza�iei pentru cre�terea copilului, �n cuantum de 85%, perioada pentru determinarea bazei de calcul a indemniza�iei se diminueaz� corespunz�tor cu perioada cuprins� �ntre data na�terii �i data prezumtiv� a na�terii. Baza de calcul se determin� ca suma total� a veniturilor realizate �n aceast� perioad� �mp�r�it� la num�rul de luni rezultate.
Art. 5
Sumele rezultate din calcularea /recalcularea indemniza�iei pentru cre�terea copilului se rotunjesc la 1 leu pentru frac�iunile de peste 50 de bani inclusiv �i se neglijeaz� frac�iunile de p�n� la 49 de bani inclusiv.
Art. 6
(1)Anexele nr. 1 �i 2 fac parte integrant� din prezentele instruc�iuni �i se utilizeaz� de la data intr�rii �n vigoare a acestora.
(2)Documentele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum �i nivelul net lunar al acestora, depuse p�n� la data public�rii prezentelor instruc�iuni la prim�riile �n a c�ror raz� teritorial� �i au domiciliul persoanele �ndrept��ite sau, dup� caz, transmise la agen�iile teritoriale, vor fi luate �n considerare pentru stabilirea drepturilor la indemniza�ia pentru cre�terea copilului.
-****-
ANEXA Nr. 1: CERERE pentru recalcularea indemniza�iei pentru cre�terea copilului
Domnului director executiv
I.Subsemnata (ul),
Numele �i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Adresa Str.
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Nr. |_|_|_|_| Bl. |_|_|_|_|_|_|_|_| Sc. |_|_| Ap. |_|_|_| Sector |_|
Mun. / Ora� |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
com. ; sat |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Jude�ul |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| Fax |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
E - mail _____________________
Act de identitate |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Emis de |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
V� rog s�-mi aproba�i RECALCULAREA indemniza�iei pentru cre�terea copilului �n conformitate cu prevederile legile �n vigoare.
II.Copilul / copiii �n �ntre�inere pentru care primesc �n prezent indemniza�ia este / sunt:
1 Numele �i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Act de identitate / act doveditor |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|
2 Numele �i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
3 Numele �i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Data
.........
Semn�tura solicitantului
...............
NOT�:
La pct. II se vor completa datele copilului, respectiv ale tuturor copiilor rezulta�i din sarcini multiple sau datele ambilor copii �n cazul �n care persoana se afl� �n prelungirea concediului pentru cre�terea copilului.
ANEXA Nr. 2:
Denumire angajator / institu�ie...............................................
Sediu angajator / institu�ie.....................................................
Nr. O.R.C............................................................................
Cod fiscal.............................................................................
Telefon/fax...........................................................................
ADEVERIN�� 1)
nr. ............./..........................
Se adevere�te prin prezenta c� doamna / domnul.........................................................., CNP..............................., domiciliat� / domiciliat �n localitatea................................................., str................................................... nr. ......, bl. ........, sc. ......., et......., ap. .........., sectorul/jude�ul.............................., av�nd calitatea de 2)................................................... �n institu�ia noastr� de la data de....................................:
I.Referitor la �ndeplinirea condi�iilor de acordare a concediului �i indemniza�iei pentru cre�terea copilului 3):
- �n perioada de la............................. p�n� la..................................... a beneficiat de indemniza�ie de maternitate;
- la data de................................. se �mplinesc cele 42 de zile din concediul de l�uzie;
- �n perioada de la............................ p�n� la............................... a beneficiat de indemniza�ie pentru cre�terea copilului;
- �ncep�nd cu data de..................................... se aprob� concediul pentru cre�terea copilului;
- a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dup� cum urmeaz�:
-- de la (zi /lun� / an).................................. p�n� la (zi / lun� / an)................................................ 4).
______
1) Se va completa de c�tre fiecare angajator / institu�ie care atest� una dintre situa�iile �n care persoana s-a aflat la un moment dat �n intervalul celor 12 luni.
2) Se va trece calitatea persoanei - de exemplu, salariat cu contract individual de munc� pe perioad� nedeterminat� / determinat�, �omer, persoan� cu drept de pensie de invaliditate.
3) Aceast� rubric� nu se va completa �n cazul persoanelor care solicit� recalcularea cuantumului indemniza�iei pentru cre�terea copilului.
4) Se completeaz� pentru fiecare lun� din cele 12 �n care persoana a avut calitatea men�ionat�.
II.Referitor la veniturile realizate �n ultimele 12 luni anterioare datei na�terii copilului, reprezent�nd suma �ncasat� de persoana �ndrept��it�, conform prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a)-c) �i alin. (2) din instruc�iuni:

Nr. crt. Luna Tipul venitului (salariu net, indemniza�ie �omaj, indemniza�ie concediu medical etc.) Venitul realizat (salariul net) - valoarea -
1. Luna............................ anul................
(luna na�terii copilului)
2. Luna............................ anul................
(luna anterioar� lunii na�terii copilului)
3. Luna............................ anul................
(a 2-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
4. Luna............................ anul................
(a 3-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
5. Luna............................ anul................
(a 4-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
6. Luna............................ anul................
(a 5-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
7. Luna............................ anul................
(a 6-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
8. Luna............................ anul................
(a 7-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
9. Luna............................ anul................
(a 8-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
10. Luna............................ anul................
(a 9-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
11. Luna............................ anul................
(a 10-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
12. Luna............................ anul................
(a 11-a lun� anterioar� lunii na�terii copilului)
Cunosc�nd prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul �n declara�ii, respectiv faptul c� declararea necorespunz�toare a adev�rului f�cut� unui organ sau unei institu�ii de stat se pedepse�te cu �nchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amend�, declar pe propria r�spundere c� datele �i informa�iile prezentate corespund realit��ii.
..............................................
(numele, prenumele, semn�tura �i �tampila reprezentantului legal)
Publicat �n Monitorul Oficial cu num�rul 87 din data de 13 februarie 2009

anna_kidz
Postat pe 27 Februarie 2009 08:53
Pt. ANNA- Adica mai nou, trebuie sa completam si anexa 1 si s-o depunem la dosar, plus actele de la anexa 2? Si mai am o intrebare, formularul il luam de la Directia de Munca din sect. 2sau putem sa-l luam din fiecare sector?Doamne cand se vor opri si ne vor da banii? Chiar totul trebuie sa fie atat de greu in tara asta?
andrei_carmen77
Postat pe 27 Februarie 2009 18:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum ma pot dezabona? mesajul de mai jos " apasa aici dezabonare !" e eronat! Nu este activ!!!!! 3 De la: tatusilvia 4 Aprilie 2009 00:28
concurs foto copii 5 De la: karmina 25 Iunie 2009 12:36
Indemnizatie de cresterea copilului de 85% ... 100 De la: Lowiny 26 Aprilie 2010 19:05
e vreo problema daca leam schimbat? 2 De la: anca16 9 Iulie 2011 00:40
Concurs Scrie-i Mosului! 1 De la: XEMONIA 20 Noiembrie 2010 00:58
Setari Cookie-uri