kidz006755 eu am mai scris pe un topic de pe acest forum actele. La noi trusoul a fost parca 150 + 230 alocatia de nastere,eu asa imi amintesc. Se da si la al doilea copil. Mai este o lege care tre s-o stiti ,cei doi parinti tre sa primeasca de la firma unde lucreaza fiecare, ajutor de nastere ,parca asa se numea.Este un salariu mediu,iar patronul este obligat sa-l dea. |
||
bau Postat pe 18 Martie 2010 20:03 |
||
---|---|---|
Stiti cumva daca se da indemnizatie pentru cresterea copilului de 85% si pentru al 3-lea copil? Eu sunt in crestere copil acum,iar atunci cand se implinesc 2 ani eu voi fi deja insarcinata in 7 luni si va trebui sa intru in prenatal. Pot beneficia avand in vedere ca am fost in concediu crestere copil 2 ani? | ||
MihaelaL Postat pe 20 Aprilie 2010 09:28 |
||
Va recomand sa consultati legislatia :HG 1025/2006 deja indicat si OUG 148/2005 cu modificarile si completarile ulterioare..este o parte din raspunsul la cateva din intrebarile pe care le-am adresat celor de la primaria Bv. Este destul de explicit, gasiti pe google!! Eu ma aflu deja in perioada indemnizatiei, din 28.05.2008, de cand am nascut-o pe prima fetita si am primit 85% din salariu. In prezent mai am maximul maximului :) 2 saptamani pana sa o nasc pe cea de-a doua fetita si de asemenea voi primi aceeasi suma ca pt prima, deoarece se naste inainte ca prima sa implineasca 2 ani; daca situatia ar fi fost altfel, adica sa se nasca dupa ce prima implinea 2 ani, as fi primit 85% din indemnizatia deja primita pe perioada de 2 ani. Legat de intrebarea daca vei primi si pt cel de-al 3-lea bebe indemnizatie, in principiu din randurile citite din HG.... reiese ca vei primi pt primii 3 copii, merita sa citesti. |
||
|
||
iulmari Postat pe 20 Aprilie 2010 10:04 |
||
Ptr. MihaelaL - Conform legii (19/2000, cred), indemnizatia de crestere a copilului se acorda primilor 3 copii. Cat priveste situatia cu o sarcina deja existenta la sf. celor 2 ani, mie personal la AJPS Teleorman mi-a explicat ca indemnizatia ptr. urmatorul copil se calculeaza 85% din venitul realizat in anul anterior - adica in cazul tau din indemnizatie si salariu pe cele 1,5-2 luni daca te mai intorci la munca! Insa o prietena din Bucuresti, a primit aceeasi indemnizatie si la al 2-lea copil (cand a facut primul 2 ani, cel de-al 2-lea avea aproape 1 an)! Asadar nici mie nu mi-e clar cum se calculeaza indemnizatia ptr. al 2-lea copil - in cazul in care nu apuci sa muncesti 12 luni! Eu iau de bun rapunsul persoanei avizate de la AJPS, poate e si cu politica fiecarei primarii, cine mai stie... Succes! |
||
mittzza Postat pe 20 Aprilie 2010 10:09 |
||
mittzza indemnizatia pt urmatorul copil,in cazul in care dupa terminarea CIC1 (indemnizatiei 1 ) mai lucrezi cateva luni ,CIC2 se v-a calcula 85% din ultimile 12 luni,dar se v-a lua in calcul indemnizatia favorabila,care este mai avantajoasa. Daca nu lucrezi si intrii direct dintr-o indemnizatie in alta,v-a fi aceeasi suma ca la CIC1. |
||
bau Postat pe 20 Aprilie 2010 10:41 |
||
MihaelaL da vei intra in prenatal+postnatal ,apoi in indemnizatie de crestere a copilului 3. | ||
bau Postat pe 20 Aprilie 2010 10:42 |
||
bun,ma numesc cristina si voi fi mamica abia in luna octombrie.Credeti ca nu sa pus in vigoare legea pt.cei 85%? | ||
kidz007488 Postat pe 21 Aprilie 2010 15:19 |
||
Cristina legea se aplica incepand cu 1 ianuarie 2009, mie asa mi s-a calculat. | ||
viobregar Postat pe 21 Aprilie 2010 15:25 |
||
buna, unde ati gasit in lege art. prin care sa spuna ca la al doilea copil se primeste aceeasi indemnizatie ca pentru primul copil, daca acesta s-a nascut pana la expirarea celor doi ani. | ||
ZEBIL Postat pe 26 Aprilie 2010 17:57 |
||
Indemnizatia ptr crestere copil pana la 2 ani se calculeaza 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii. La acestea se adauga si o alocatie a copilului de 200 lei lunar. �ncep�nd cu luna ianuarie 2009, indemniza�ia pentru cre�terea copilului se acord� �n cuantum de 600 lei sau, op�ional, �n cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate �n ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei na�terii copilului sau, dup� caz, datei de la care s-a �ncredin�at copilul �n vederea adop�iei, ..., potrivit legii." Presupun ca ai nascut in 2008, iar daca ai avut salarii mari inainte de nasterea primului copil, pentru ca noua lege a intrat in vigoare de la 1 ian 2009, atunci optezi pentru 85%. |
||
Lowiny Postat pe 26 Aprilie 2010 19:05 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
e vreo problema daca leam schimbat? | 2 | De la: anca16 9 Iulie 2011 00:40 |
informarea zilnica | 18 | De la: office_salinasusesi_ro 19 Aprilie 2010 08:20 |
legat de concediul de ohihna | 1 | De la: kidz005478 18 Noiembrie 2009 14:41 |
|
||
LOCUINTE ANL? | 4 | De la: nicoleta26 27 Mai 2010 16:01 |
Concurs Scrie-i Mosului! | 1 | De la: XEMONIA 20 Noiembrie 2010 00:58 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice