Baietelul meu de 8 luni nu accepta altceva inafara de lapte, cereale, iaurturi si fructe...I-am facut supite si supe-creme, pireuri si....le-am aruncat nu vrea deloc...si se stramba tare urat daca reusesc sa ii bag putin in gurita. Spre disperarea mea am pus si putina sare, am zis ca poate asa o sa ii placa; nu a mancat nici asa. Poate a mai trecut cineva prin asta si a reusit sa il convinga sa pape? | ||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 11:23 |
||
---|---|---|
de obicei un aliment nou se introduce atunci cand copilului ii este foame si chiar daca se stamba la inceput ca e normal sa faca asa poti fi multumita daca ia cateva lingurite adica 2-3 azi 3-4 maine si uite asa mai departe asa am inceput si noi nu-ti imagina ca a mancat nu stiu cat la inceput iar in ceea ce priveste supa incearca sa-i veriezi legumele de exemplu lui sebi nu-i place daca-i pun prea multa telina sau un morcov mai mare ii pun tot timpul unul micut iar in ce priveste sarea nu-ti recomand sa o folosesti asta daca nu vrei sa-l imbolnavesti de rinichi pupici si pofta buna in continuare |
||
SEBY1YEAR Postat pe 20 Februarie 2009 11:31 |
||
Am sa mai insist, poate - poate...Stiu ca nu e buna sarea, am pus atunci ca sa vad daca ii place cu sare. Oricum, nu a mancat nici asa. Merci de raspuns |
||
|
||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 11:44 |
||
lasa-l in pace, nu-l forta. lasa-l o saptamana in pace si pe urma incearca iar. eventual ia o jucarie de plastic cu el la masa si papati toti 3 (si tu, si jucaria, si bb), la noi a mers cu jucariile. sau da-i de pe degetul tau mancarea. sau fa ceva sa il distreze si sa rada si pe urma da-i o lingurita, mai distrati-va iar, mai luati o lgt... | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 12:17 |
||
sa sti ca si andrei abia la 10 luni a inceput sa pape mancarici, iar acum ca l-am intarcat iara nu mai papa decat cereale cu lapte, fructe, branza, cascaval, masline, carne fiarta GOALA, paine, placinte, biscuiti, acum a inceput sa mai guste sucuri de mar cu morcov facut in casa. trebuie sa ai randare si sa cauti o cale de a-l face sa manance de placere, ca daca il fortei sau il bruschezi, si mai tare i se scarbeste si nu rezolvi NIMIC, ba dimpotriva (stiu asta si de cand eram eu copil si ma obligau sa mananc, si de la Andrei ca tot asa a zis o pediatra f "desteapta" ca nu exista sa nu vrea el sa pape, inseamna ca nu stiu eu sa ii dau. si am incercat sa il "fortez", si nu a mai vrut nici ce vrusese inainte. | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 12:19 |
||
ruschita ce paine si placinte-i dai? | ||
SEBY1YEAR Postat pe 20 Februarie 2009 12:32 |
||
paine i-am dat si alba si neagra, dar paine simpla nu cu seminte de nu stiu ce sau cu cartofi, asta nu i-am dat. placinta i-am dat facuta in casa, placinta cu branza si placinta cu mere. Fac foaia din 3 cani de faina, o cana de lapte, o cana de ulei, o cana de zahar, 3 oua, un praf de copt. Sau pandispan. Cica oti sa ii faci si clatite in tigaie de teflon, dar Andrei doar se uita la ele , le face fashii si ride nu papa deloc (inca) |
||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 12:46 |
||
merci de reteta o sa-i pun doar galbenusul ca nu are 1 an si fara praf de copt sper sa creasca iar despre paine am auzit n-spe mii de comentarii desi el papa 1/4 felie dimineata cu unt de vreo luna si ii place la nebunie | ||
SEBY1YEAR Postat pe 20 Februarie 2009 12:52 |
||
noi avem deja un an si 5 luni... | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 13:14 |
||
Chiar am sa ii dai si eu painita cu unt, poate papa...Al meu e slabut rau are 8.500 la 8 luni nu are deloc burtica; nu stiu ce sa ii mai dau sa pape..am primit carticele de la cineva de aici pe forum, am sa ma uit prin ele, poate ma "inspir" de acolo | ||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 20:26 |
||
si la ce iti tb sa fie gras?daca e sanatos, toate analizele ok, dr nu zice ca are nimic, lasa-l in pace. si andrei la un an si 5 luni are abia 10 kile (nici alea stabile), dar toate analizele sunt ok asa ca noi (si dr inclusiv) suntem multumiti | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 21:22 |
||
Buna,doamnelor!Nu esti singura al carei copil nu mananca.si al meu e nazuros.Toti ai mei spun ca seamana cu mine leit din punctul asta de vedere.Cand venise vremea piureurilor,pe la6-7-8luni,manca orica.Imi amintesc ca ii faceam cartof pasat cu ardei copt pasat si manca de rupea,sau ca desert ii inmuiam caise de cu seara si i le dadeam prin blender,simple sau cu alte fructe.Sau nici nu-mi mai aduc aminte cate piureuri de legume.Apoi a fost faza a 2-a in care ne aflam si acum cand avem 2 ani si 4 luni,cand nu mananca decat la 11:30 branza de vaci(facuta in casa-daca vreti va spun ''reteta''!) si iaurt si putina smantana,cateodata,de care nu s-a plictisit de atata timp,apoi dupa amiaza ceva fructe,apoi seara o supa facuta de mine in care ii pun toate legumele(ceapa,ardei gras,morcov,pastarnac,conopida,brocoli,dovleac)si taitei sau fidea si o fac mai groasa ca pe o tocana.Pe asta o mananca toata,ii place.Dar alte feluri de mancare nu.Am incercat toate tertipurile,nimoic!De vreo cateva zile am observat ca mannca placinta de mere facuta de mine.Specific mereu facuta in casa,pt ca nu-i dau nimic de cumparat.Asa ca...asta e!Cum spuneaq ruschita,nu trebuie sa-i fortam.Toate la timpul lor.Va pup! | ||
davinti Postat pe 20 Februarie 2009 21:35 |
||
Pai nici analizele nu sunt bune...a iesit anemie II, de asta imi fac griji. Ca orice mama, mi-as dori sa il vad un pic mai grasunel, sa am ce papa la el | ||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 21:47 |
||
I-as putea da si smantana? Nu i-am dat pana acum. | ||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 21:49 |
||
SI nici apa sau ceai nu vrea....il mai pacalesc cu seringa de la sirop, dar rar...si eu zic ca la 8 luni ar trebui sa bea in fiecare zi cate un pic, chiar daca il alaptez,mai ales ca nici eu nu prea beau lichide. | ||
anflo Postat pe 20 Februarie 2009 21:51 |
||
8500 de grame la 8 luni efoarte bine, media e de 8 kg. cum a mai spus cineva mai sus, anflo nu esti singura care a trecut prin perioada mofturilor... la mine mai reuseam sa+l fac sa manace daca aveam musafiri, il mai dadeam o jucarie care sa+l tina ocupat si sa+l pacalesc... Apa tot asa bea si al meu putina pana pe la 10 luni, cand a inceput sa bea singur din cana cu cioc fara supapa. rabdare si atentie sa nu+i introduci mai multe alimente in acelasi timp. Ruschita, painea neagra are cantiatte mare de acid fitic si impiedica absorbtia sarurilor, indicata pt copii e painea integrala sau alba. |
||
a1_23 Postat pe 20 Februarie 2009 22:10 |
||
anemia (nr scazut de globule rosii in sange, nu?) n-are nici o treaba cu cat de gras e el. din cate stiu eu cea mai frecventa anemie e din lipsa de fier (feripriva). deci incearca la primavara ceva spanac etc. carne de vita... | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 22:42 |
||
da, nu stiam , Boaba, ca painea neagra nu e buna. scria in "mama si copilul" ca la varsta asta poti incerca si painea neagra. i-am dat si a papat. dar tot alba luam in general (ca e si mai ieftina si se gaseste si mai usor), si daca tu zici ca e mai bine alba ramanem la varianta paine alba. | ||
ruschita Postat pe 20 Februarie 2009 22:44 |
||
Aha...Nu am stiut ca nu au treaba una cu alta; nici nu pot sa le stiu pe toate. Dar de cand am copil am invatat o multime de lucruri...ma mir cum de le pot tine minte pe toate | ||
anflo Postat pe 21 Februarie 2009 00:03 |
||
daca e anemie medicul de familie trebuie sa+ti dea o reteta ca sa+i dai fier | ||
a1_23 Postat pe 21 Februarie 2009 00:30 |
||
nici eu nu stiam chestia cu painea neagra oricum nici nu i-am dat ca nu am gasit oricum ramanem la alba deocamdata si anflo stai linistita nu te mai stresa ca e slab copilul ca e la greutatea normala eu ma plang ca al meu e prea grasut si am grija mereu ce-i dau sa manance oricum acum suntem in perioada dintisorilor si mananca mai putin si ne-am mai luptat si cu diareea cateva zile oricum a trecut dar dintisorii de dus dor mai tare si e normal sa fie mai sensibil in perioada asta | ||
SEBY1YEAR Postat pe 21 Februarie 2009 10:36 |
||
Mi-a dat Ferrum Haussman, prima sticluta i-am dat cate 6 picaturi de 2 ori pe zi, acum suntem la a 2-a sticluta, cate 5 pic de 2 ori/zi. | ||
anflo Postat pe 21 Februarie 2009 12:28 |
||
Abia ce i-au iesit 2 dintisori de sus si nu prea l-au deranjat, doar ca avea intre 37,5 - 37,9...poate de la dinti. Sper sa reactioneze la fel si la restul dintilor, ca eu ma consum tare cand vad ca il doare ceva. | ||
anflo Postat pe 21 Februarie 2009 12:33 |
||
deci ti l-a dat de ceva vreme, nu ieri-alaltaieri. atunci de ce te temeai sa nu fie anemic din cauza ca e slab? nu era clar ca daca ti-a dat sa iei fier, e din cauza lipsei de fier? Whatever. Ssanatate sa fie! | ||
ruschita Postat pe 21 Februarie 2009 12:34 |
||
Pai am zis ca nu stiam ca nu are treaba faptul ca e slab cu anemia De acum am sa stiu. | ||
anflo Postat pe 21 Februarie 2009 12:37 |
||
anflo problema cu dintisorii de sus avem si noi ca nici azi noapte nu a dormit si febra a facut si sebi cand i-au dat dintii de jos nu a fost nici un fel de problema l-am dat intr-o zi cu calgel si atat doctorita de familie a zis aseara ca cei de sus dor putin mai tare si din cauza lor mi-a facut si diaree si febra |
||
SEBY1YEAR Postat pe 21 Februarie 2009 12:40 |
||
si noi facem diaree febra cand ne ies dintisorii si cand facem vaccinul | ||
silviatatu Postat pe 12 Aprilie 2009 13:01 |
||
buna, suntem noi pe forum (mihaela si gabriela), si noi avem probleme cu mancarea ar puta cineva sa ne ajute cu o CARTE DE BUCATE PT BEBICI, VA RUGAM, MULTUMIM! adresa mail [email protected] | ||
andreea_dor Postat pe 22 Aprilie 2009 09:53 |
||
vezi ca este un topic unde poti cere aceste carti. | ||
SEBY1YEAR Postat pe 22 Aprilie 2009 17:13 |
||
mihaela vezi ca ti-am trimis eu niste carticele ast ema-il daca le-ai primit |
||
silviatatu Postat pe 22 Aprilie 2009 23:23 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Schimb de experienta intre mamici de bebei nascuti in mai 2009 | 5 | De la: mamica1maria 7 Mai 2010 13:04 |
Lectii de Pian Pentru Toate Varstele Boem Club | 1 | De la: garbo_382040 28 Septembrie 2014 16:54 |
patutul copilului | 31 | De la: kidz005551 29 Noiembrie 2009 13:57 |
|
||
Copii indigo | 16 | De la: kidz007240 11 Martie 2010 01:48 |
e balbait!! | 1 | De la: roxanabr 14 Ianuarie 2010 23:05 |
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn