Scoala Step by Step

Ce parere aveti despre scoala step by step, pro sau contra.
Eu sunt pro. Imi place ideea de educatie prin alt sistem, nu cel clasic, de stat in banca si ascultat , scris, etc.
Imi place mai mult asta, pacat ca nu era si pe vremea noastra....
Alte pareri?
Angela_kidz
Postat pe 27 Februarie 2009 09:50
buna angela! sa inteleg ca baietelul tau merge la o astfel de scoala?
felideni
Postat pe 27 Februarie 2009 10:04
eu cunosc o familie care are doi baieti, unul a fost inscris la step by step, cel de-al doilea nu. diferentele sunt vizibile intre rezultatele celor doi, primul avand rezultate net superioare. stiu insa ca se patrunde foarte greu intr-o astfel de scoala - cu nu stiu cat timp inainte caci nu sunt prea multe locuri, acesta a fost si motivul pt care al doilea copil nu a mai fost inscris.
crisdd77
Postat pe 27 Februarie 2009 23:23
ceau fetelor, multumesc pt raspunsuri. baiatul meu e in cls I , ii merge tare bine, zic eu.
L-am inscris cu un an inainte, aprox. Aflasem in nov 2007 despre o clasa de SBS la un liceu de aici (fosta Mate-fizica); si am intrebat invatatoarele (sunt 2 la fiecare clasa), am retinut un loc. Am dicutat cu familia, au fost de acord, asa ca am demarat inscrierea oficiala, adica, am dus copie dupa certif nastere, adev de la gradinta (ca urmeaza grupa pregatitoare).
Asa ca din sept 2008 a inceput scoala acolo. Are pana la ora 16 ore, de la 8
dimineata.Are pranz cald la ora 13-13.30. Pt asta platim noi parintii, 7 lei / zi.
Nu mi se pare mult, mai ales ca pana la ora 4 sta cu invatatoare, invata ceva util.
Cris, spui ca este diferenta inntre cei 2 copiii? Eu stiu ca ii invata sa fie mai "curajosi" , ei discuta altfel intre ei, sunt "echipe". E fain.

Numai bine ....
Angela_kidz
Postat pe 2 Martie 2009 08:44
eu nu stiu ce sa zic nu suna rau dar ce te faci cu ei dupa?si eu era cat pe ce sa-l inscriu pe otto la step by step dar am fost inspirata si am intrebat o prietena profesoara si mi-a explicat diferenta.......la step by step este o metoda alternativa de educatie importata de la americani .....care nu se potriveste deloc cu invatamantul clasic de la noi....mi se parea si mie interesant pana mi-a povestit despre copii care au trecut la liceu si care nu stiau sa se comporte la ore ....se trezea cu ei prin clasa pt ca la step by step totul era permis,pe echipe exact cum scria angela ....dar ce te faci ca acei copii prin clasa a zecea s-au pierdut si pt ei liceul a fost un cosmar.....metoda folosita la step by step nu-i ajuta cu nimic mai tarziu.....eu m-am razgandit si l-am inscris pe otto in invatamantul traditional romanesc,nu mi-as dori sa faca opt clase unde se formeaza intr-un fel si apoi la liceu sa-l stiu ca nu se poate adapta,si nu poate intelege metoda veche de predare.....nu este usor mai ales ca liceul nu seamana cu generala si asta o stiti cu totii.....mai ales daca va doriti sa-i vedeti si studenti.
oto_otto2000
Postat pe 2 Martie 2009 14:19
Inteleg , otto, ce spui. Aici este pana in cls a cincea, doar. Si in ultimul an ei sunt pregatiti sa faca fata la alt sistem, ulterior. Sunt deja generatii care au terminat si sunt adaptati perfect. Invata bine, sunt frati si surori de-ai colegilor fiului meu. Si nu au probleme, sunt chiar mai destepti...
Poate daca ar face 8 ani ar fi altceva, dar la cls V se obisnuiesc oricum de la invatatoare , la profesori mai multi, diriginte, etc.
Si mai spun altceva: comparativ cu copiii din sistem traditional, cei de aici sunt mai descurcareti, nu crezi? Nu sunt timizi, cu teama de a intreba ceva pe profesori.
Ma gandesc ca nu suna chiar asa de rau....
Angela_kidz
Postat pe 2 Martie 2009 15:44
angele eu nu am nimic impotriva scolarizarii step by step,asta cu sunt mai destepti e relativa si subiectiva.....nu stiu daca sunt mai descurcareti pentru ca eu personal nu am cunoscut astfel de copii.eu m-am lovit de acest program cand am vrut sa-mi inscriu la scoala baiatul si secretara m-a intrebat unde vreau la clasic sau la step by step .....am intrebat-o ce inseamna mi-a explicat putin ....in prima faza am crezut ca e un program clasic cu after school am zis da apoi m-am interesat in mai multe parti si am aflat ce am detaliat mai sus.
a fost doar o parere .......va doresc succes in continuare!o zi placuta!
oto_otto2000
Postat pe 3 Martie 2009 16:41
Multumesc pt intelegere. Eu sper sa aiba succes sistemul asta.
Eu am prerat sa faca scoala pana la ora 16, decat sa stea acasa cu bunica pana venim noi de la serviciu, si eventual sa se uite la TV.
Mai e ceva, cred ca treaba cu cat e de istet si descurcaret tine de firea copilului, nu? si de aptitudini, fiului meu ii plac socotelile, matematica; altora, nu. In felul asta , din start apar diferente intre ei.El poate facea fata si la alta scoala, dar acum daca a inceput aici si ii merge bine, asa va ramane. Sunt poate copii carora nu le place.Aici le pune si filmulete, si au partea artistica mai dezvoltata.Fac "arte" in alt mod decat ceilalti.
O zi buna, si mersi pt raspuns, Otto.
Angela_kidz
Postat pe 4 Martie 2009 15:32
Buna Angela,

Din intamplare de Mate-Fizica din Resita vb? Eu am gemeni fata si baiat as dori sa-i inscriu si eu acolo la SbS din 2010. Imi poti spune mai multe amanunte. Multzam Claudia
claudia_patru
Postat pe 3 Decembrie 2009 12:31
da, Clau, despre scoala aceasta spuneam.... E fain, acum e in cls II deja.
Daca vrei trimite-mi un mesaj cu niste date sa ne mai scriem. Ceau, Angela.
Angela_kidz
Postat pe 4 Decembrie 2009 10:32
Buna ziua tuturor!vreau sa va povestesc cum mi am nenorocit copilul apeland la step by step si crezand ca i fac un bine...avand servici si eu si sotul meu am cautat ce era mai bun pentru copil...si am gasit...step by step!dezamagirea a depasit stradania noastra de a i oferi copilului tot ce e mai bun.ni s au cerut bani ptr mocheta,zugravit,vopsea si...multe altele.am fost deacord deoarece toti am facut scoala la clasic si stim cum este acolo...vreau sa va spun cateva din lucrurile care m au deranjat ulterior... 1 toti copii foloseau aceleasi creioane..acelas pahar de baut apa..acelas prosop..2nu aveau voie sa scrie decat cu creioane de lemn. 3 aveau toti niste infecte de maculatoare,daca am cerut socoteala mi s a spus sa las copilul sa scrie cum vrea ca sunt prea exigenta..4 se lucreaza mult pe fise in sistem grila...4se lucreaza in grup inclusiv la evaluari.5 nu se pun note sau calificative...doat fete zambitoare..6.nu au voie cu cartile si caietele decat in weeknd,7.nu se dau teme.8 nu au catalog sau carnet de note..calificative.9.vesnic bani ptr serbari,pt evenimente tot la 2 saptamani...lunar bai ptr reviste.cd uri ,rechizite..etc.si lista este lunga...in clasa a doua deja nu mai suportam.nu puteam sa imi dau seama cum invata ccopilul meu,neavand calificative nu stiam de ce nota este.nu l puteam ajuta la teme sau verifica pentru ca nu stiam ce lectii are.pur si simplu nu existam in viata lui de elev...si oricum venea rupt de oboseala la ora 4 ..ce sa mai lucrez cu el?daca intrebam ce face ziceau ca merge bine...mi am luat inima in dinti si am incercat sa l mut la scoala din cartier .stiti ca copilul meu a fost evaluat ca sa poata fi inscris?pentru ca la clasic ,step by step este considerat scoala ptr opii cu dezabilitati!va jur!era sa imi pierd cunostinta!copilul meu care in clasa a doua luase diploma ptr rezultate f bune era aproape analfabet in comparatie cu copii de clasa a 2a.oameni buni interesati va inainte sa patiti ca mine.nici acum nu am reusit sa il aduc la acelas nivel si au trecut 5 luni de cand muncim zi de zi.poate nu ma credeti,dar va rog interesati va inainte sa o faceti!si inca ceva..nu s au facut limbi straine..si acum intr a treia este la nivelul trei la clasic.sunt un parinte care a gresit enorm facand asta.vorbesc de o scoala din Sibiu..singura care are step by step-Pedagogicul.sper sa luati in calcul ceea ce v am scris,sa va dea de gandit,am facut asta pentru copiii dvs care nu pot alege pentru ei..
kidz006851
Postat pe 12 Februarie 2010 15:13
pentru cei ce vor detalii va dau adresa mea de mess flavik48
kidz006851
Postat pe 12 Februarie 2010 15:46
Salutare!
Cred ca nu-i rau ce ne-a scris flavik48 despre experienta ei cu metoda step by step.Insa fiecare copil se adapteaza altfel,se comporta altfel,invata altfel.Nu poti sa muti copilul dintr-o alternativa in alta dupa un an si sa te ingrozesti ca nu face fata pentru ca e normal sa fie asa.Step by step are un concept cu metode,sisteme de predare invatare si evaluare,traditionalul alt concept.Asa cum a spus si Angela,abia dupa un ciclu(4 sau 8 ani)poti sa faci o comparatie.Spre exemplu si la Waldorf sunt alte principii dar dupa un an copilul poate avea anumite carente in anumite domenii/sau obiecte de scoala dar poate sa fi castigat in altele.Orice parinte trebuie sa se iformeze temeinic inainte si dupa aceea sa hotarasca ce se potriveste sau ce vrea pentru copilul lui.

Numai bine, F.Raduca
feliciaraduca
Postat pe 12 Februarie 2010 16:13
Waldorf din Timisoara?sau e doar coincidenta de nume?
alinakatt
Postat pe 12 Februarie 2010 19:45
Am spus despre Waldorf pentru ca am mai multe cunostinte decat despre Step.Din cate stiu exista si in Timisoara si mai toate orasele mari si scoala si gradinita.Dar cred ca pentru Waldorf exista untopic separat.Oricum exista ca pentru toate celelalte pareri pro si contra si pentru Waldorf ca si pentru Step by step ca si pentru fiecare scoala in parte.Insa niciuna dintre ele nu e numai sau in mare masura pentru copii handicapati(sau cu dezabilitati!).Exista si astfel de scoli dar se stie ca se ocupa numai de educatie curativa si sunt numai pentru astfel de copii(de aceea au mult mai putini ca numar).
Numai bine,F.R
feliciaraduca
Postat pe 13 Februarie 2010 16:32
Ceau. La mine in oras sunt 2 scoli cu scoala SBS si nu stiu cate gradinite, stiu eu 2, poate or fi mai multe... La Timisoare stiu ca este Waldorf, auzisem de sistem din '90. Referitor la ce ai spus, Flavi , sa stii ca noi putem lua manualele si caietele cand dorim acasa, nu numai la sf de sapt. Intradevar nu au note, dar au niste caiete speciale , un fel de catalog unde se bifeaza ceea ce stiu, ceea ce nu stiu, observatii diverse. Nu v-au aratat asa asa ceva invatoarele la sedinte? Noi am avut noroc ca nu am platit mochete, etc. Era mobilata sala de la cealalta generatie. Si mocheta au primit-o de la scoala, gratuit. Deci, se poate si fara bani. Eu zic ca depinde si de invatoare; se pot cheltui mai multi bani sau deloc. La scoala traditionala nu platesti bani? Eu cunosc cazuri ca "iese' mai mare cheltuiala lunara. Uniforme, carti, reviste, culegeri (cat mai muulte). Si lista poate continua. Copiii au si ei diferite personalitati, asa ca se adapteaza la ceva potrivit fiecaruia. Fiumiu vad ca stie mai multe decat colegul lui de la traditional. Au o clasa buna, cu copiii silitori. Si nu vine obosit acasa, ceea ce e ok. Multa bafta ! Oricum , se pare ca i-au pus gand rau acestui tip de scolarizare, nu ati citit in evenimentul zilei?
Angela_kidz
Postat pe 15 Februarie 2010 11:48
Buna ziua! Sunt invatatoare in alternativa Step By Step in Sibiu. Mentionez faptul ca am predat si in traditional.
In mod intamplator am descoperit acest topic si am ramas surprinsa de parerea anumitor parinti despre Step by Step si despre modul in care pur si simplu se incearca desinformarea altora.As dori sa raspund punctual mesajului doamnei flavik48.
In primul rand, nici un cadru didactic nu are dreptul sa ceara bani pentru amenajarea clasei. Cel putin la mine in clasa banii pentru mocheta, zugravit s-au strans la sugestia unor parinti, nimeni nu a impus acest lucru. Faptul ca un copil petrece 8 ore la scoala, te face sa te gandesti si la conditiile in care acesta invata si sa alegi intre o clasa plina de igrasie si cu mochete rupte, si o clasa cat de cat lipsita de surse de microbi.
In al doilea rand, in clasa I, ori in traditional, ori in Step este recomandat sa se scrie cu creionul, pentru a forma copilului un scris caligrafic. Ulterior, in clasele a II-a, a III-a, se foloseste si stiloul. Cat despre evaluarea de tip grila, imi este foarte greu sa cred acest lucru. Poate doamna flavik48 ar putea sa posteze un model de test grila primit la clasa. Cat despre munca in echipa ("grup"), ea se foloseste doar in anumite zile, si in anumite momente ale unei lectii, asa cum este aplicata si la traditional. Eu personal nu am intalnit pana acum un cadru didactic care sa evalueze copiii, in "grup".
Exista caiete de evaluare, cataloage, in care se noteaza competentele pe care elevul si le-a insusit sau nu si pe care parintii le semneaza la sfarsit de semestru. Nu se dau note sau calificative, ci sunt descrise competentele insusite. Cred ca explicarea competentei este mult mai elocventa decat un calificativ, care poate sa insemne orice, deoarece este acordat subiectiv.
Parintii si copiii au libertatea de a lua acasa cartile zilnic, indiferent daca au teme sau nu. Motivul pentru care la Step se dau teme pentru weekend este acela ca in restul zilelor, copilul lucreaza opt ore la scoala.
Cat despre evaluarea copilului dumneavoastra in momentul trecerii la alta scoala, aceasta este absolut normala. Orice cadru didactic, in momentul in care primeste un elev nou in clasa, il evalueaza, pentru a observa nivelul lui de pregatire.
Studierea unei limbi straine nu este conditionata de sistemul de predare (traditional sau SBS), ci de catedrele profesorilor de limba straina din scoala.
Cat despre reviste, cd-uri, nimeni nu este obligat sa le cumpere. Oricum ele se adreseaza si celor de la traditional.
Step by Step nu este considerat un sistem pentru copiii cu nevoi educationale speciale.
Inchei prin a o intreba pe doamna flavkk48 de cate ori a asistat la o ora a clasei Step by Step, tinand cont de faptul ca mai ales la Step by Step parintii sunt invitati sa asiste la ore, tocmai pentru a intelege ca noi nu ne jucam, ci chiar facem carte.
Nu conteaza sistemul in care se preda, ci invatatorul si modul in care acesta stie sa imbine elemente din traditional cu elemente din alternativa Step by Step.
O zi buna!
kidz006924
Postat pe 17 Februarie 2010 08:45
Va multumesc pentru tot, dna invatatoare. Sper ca acum au inteles multi ca acest sistem de scoala este perfect normal. Nu e o "ciudatenie", cum cred unele persoane. Si eu am vazut semestrial acele caiete, calaloage cu competentele insusite, e adevarat ce spuneti Dvs. Si ma bucur ca baielelul meu sta bine la invatatura. Si invatatoarele lui au predat in sistemul traditional si ele sunt incantate ca exista acum step by step. Sper ca nu se va opri de tot invatamantul alternativ. Imi doresc ca macar ca surioara lui sa faca tot asa scoala...
Mult succes!
Cu stima
Angela_kidz
Postat pe 18 Februarie 2010 15:53
Va rog sa-mi spuneti si mie cam care sunt costurile pentru acest sistem, pentru ca sotul meu a vrut sa-mi faca o surpriza (?) si a inscris copilul la scoala. Numai ca atunci cand a ajuns cu actele pregatite i s-a spus ca nu mai au locuri decat la step by step. Habar n-aveam ca si scoala este pe apucate ca si gradinita. Daca nu apuc locuri urmatorii 5-6 ani ce fac cu copilul? Il tin acasa? Este aberant. Am fost la 3 scoli si mi s-a spus ca nu apartinem de ei...iar la scoala de care apartinem nu mai sunt locuri ?!? Ora vesela...
A intrebat ce inseamna asta si i s-a spus ca sta la scoala pana la ora 16, daca vrem le dau si mancare (10 lei/zi), si ceva costuri pentru material didactic. Acel CEVA ma sperie pe mine. Baietelul meu asteapta scoala cu nerabdare, la scoala unde l-a inscris el, s-au incheiat inscrierile in trei zile (15-18 feb 2010) si ma intreb: Daca nu-mi permit acel "ceva costuri"? il retrag la jumatatea anului? il aman un an? ce as putea sa-i explic cand toti prietenii lui se duc la scoala?
Mi-a placut ideea acestui sistem, dar am doua-trei probleme:
- costul final mediu pe luna;
- oare nu se plictisesc 8 ore la scoala?;
- pot sa-l iau mai devreme de 16 de la scoala? ca el face inot.
Imi doresc sa invete intr-un astfel de sistem, invatatoarele par simpatice si in plus sunt tinere cum isi doreste copilul meu, dar nu stiu daca voi face fata cheltuielilor pe care le tot citesc pe forumuri.
Am auzit de la o vecina si alte fantasmagorii:"L-ai inscris acolo? Numai copii de bani gata sunt acolo. Ce tu ai bani sa platesti salariul invatatoarelor? Te costa de te rupe..."
Adevarul este ca nu avem o situatie financiara buna, dar am vrea sa facem un efort pentru copil si sa-l dam intr-un sistem deosebit, unde copilului meu sa nu i se rupa foaia si sa nu fie luat de perciuni cand greseste...
Poate cineva sa ma scoata din dilema asta, sa-mi spuna niste costuri aproximative ca sa pot si eu sa-mi dau seama daca imi permit financiar acest sistem?
Va multumesc
crispc
Postat pe 18 Februarie 2010 17:54
"Sanatate, mai presus de toate"
Salina artificiala deschisa in localitatea Sag, judetul Timis, functioneaza zilnic intre orele 10.00 - 23.00
Adresa: Sag, Strada 11, nr 60 (ARENA SPORT)
Programari si informatii:
Telefon 0752.113.512 intre orele 10.00 - 20.00
[email protected]
www.salinasag.ro

Salinoterapia (aerosolii saline), cu ajutorul carora sunt tratate diverse afectiuni, in principal afectiunile respiratorii: astm, bronsite, infectii respiratorii, faringite, hipertiroidism sau chiar sa ne relaxam din stari de oboseala sau nevroze. Recomandat copiilor proaspat intrati in colectivitate(cresa, gardinita) ajutind la eliminarea mucozitatii si tusei.
Salina poate gazdui 8 persoane pe sedinta si 4 copii sub 6 ani. Dupa terminarea sedintei oxigenarea incaperii este efectuata timp de 10 minute. Cele 14 tone de sare naturala de la salina Tg. Ocna asigura un climat de salina, natural si eficient.

TARIFE
Copii (maxim 12 ani) - 8 RON / sedinta
- abonament 10 sedinte - 80 RON (la plata integrala primiti 2 sedinte GRATUIT)
Adulti - 10 RON / sedinta
- abonament 10 sedinte - 100 RON (la plata integrala primiti 2 sedinte GRATUIT)
O sedinta de terapie dureaza 45 minute. Este recomandata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un interval de 5-6 luni.
salina_sag
Postat pe 18 Februarie 2010 22:00
Cris, costurile nu sunt mari, nici noi nu avem lefuri foarte mari, dar ne permitem. La noi costa 25 lei/ luna acele cheltuieli, dar copilul nu mai are nevoie de caiete cumparate, carti, etc. Totul se primeste de la scoala. Doar penarul il luam noi si ghiozdanul (ca sa isi ia sandvici si apa de abaut) . Gandeste-te ca altii cara in ghizdan carti, caiete , zilnic, si nu sunt putine... Sta 8 ore acolo, dar se pare ca nu sunt plictisitoare, ca altfel nu le-ar placea copiilor acolo. Depinde si de invatatoare, mai ales daca sunt tinere si fac tot felul de lectii cu ei, e fain. Ma mir ca ai prins loc, la noi abia se prind locuri la step. Nu o sa te coste mult, mancarea la noi este 7 lei/zi, de luni pana joi. deci faci o socoteala, si vezi cate zile lucratoare sunt cu masa, plus cei 25 lei (poate la alte scoli o fi mai mult).
O sa ii placa baiatului tau.Si daca ai inot cred ca se poate lua mai devreme in acele zile, si la noi sunt copii care fac sport si au nevoie sa ajunga la timp acolo. Du-te la o ora sa vezi cum fac orele si poate iti vor povesti invatatoarele mai multe. Si eu am facut asa si abia asteptam sa inceapa scoala...
Cu drag, Angela
Angela_kidz
Postat pe 19 Februarie 2010 16:35
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Chiar eram ingrijorata ca nu vom face fata cheltuielilor.
Eu ma gandeam sa nu depaseaca 200 lei, plus mancarea sa nu ajung la mai mult de 400.
Daca este cum spui tu si la aceasta scoala, pot spune ca fac economie, eu acum la gradinita nu am platit niciodata mai putin de 300 lei. Si nu calculez cadouri si "atentii". Teama mea este justificata, pentru ca daca tot am ocazia sa-i ofer copilului meu educatia asa cum o doresc eu, nu vreau ca banii sa ma impiedice. Pana la urma este invatamant de stat, dar si gradinita era de stat si o transformasera in "particulara", de a trebuit sa umblu pe la inspectorat pentru dreptul copilului meu. Este o poveste mai lunga, nu stiu de unde esti tu, din pacate pentru mine eu sunt din Bucuresti, unde lumea s-a ajuns atat de mult incat nu mai scriu copiii cu creioane simple ci cu Barbi si Spiderman, iar caiete musai sa fie cu cristale a la Dorobanti.
Nu-mi doresc decat sa-mi invat copilul ca valoarea inseamna cultura si nu bani, sperand in acelasi timp ca el va trai intr-o lume mai buna.
Eu cunosc sistemul acesta, l-am studiat la facultate, este unul dintre cele mai benefice pentru copii: le da incredere foarte multa in ei. Acest sistem arata in sfarsit ca si scoala poate fi frumoasa si ca invatarea de lucruri noi nu este o povara. Sper doar ca romanii sa nu "mermeleasca" si acest program ca pe toate celelalte si parintii sa inteleaga ca scoala traditionala este depasita, iar copii nostrii nu vor traii in comunism sau intr-o perioada de tranzitie dintre comunism si capitalism. Lor le trebuie dezinvoltura, creativitate si multa indrazneala. Inhibarea parerilor personale nu mai are ce cauta in lumea lor.
Multumesc inca o data si sper ca am facut cea mai potrivita alegere pentru el.
crispc
Postat pe 19 Februarie 2010 18:22
totul e minunat si frumos doamna Angi.dar din pacate nu este conform cu realitatea pe care o traim.este prea minunat...prea frumos...pare o lume de povesti,dar vine clasa a 5a si copilul trebuie sa coboare din zona insorita in zona gri ....a realitatii normale.si copilul nu are cum sa stie ca uneori profesoara nu mai este sora lui...ca exista profesori ale caror fapte nu sunt de buna cuviinta....el are incredere in profesorul lui ...nu stie sa se apere de profesorul lui...acesta ar fi un aspect.urmatorul aspect..datorita legaturii aproape familiale existente intre copil si invatator si lipsind posibilitatea de a l pedepsi prin nota,acesta din urma ramane in unele cazuri fara mijloacele morale si legale de a l pedepsi si se ajunge la abuzarea psihicului copilului care a gresit.daca sunteti din Sibiu trebuie sa va aduceti aminte de...cazul copilului pedepsit de institutoare sa petreaca cateva zile in clasa intaia,desi era intr a doua...cand totul s a petrecut fara stirea parintilor care cand au venit sa l ia de la scoala l au gasit la alta clasa...si asta s a intamplat cateva zile la rand...vi se pare normal,doamna institutoare?copilul meu a fost traumatizat asistand la tipetele copilului cand l au mutat...dar acel copil ce o fi simtit?dar ce a simtit bunica lui...va amintiti oare doamna institutor?imi mentin parerea ,nu ati reusit sa mi o schimbati....
kidz006851
Postat pe 19 Februarie 2010 21:26
buna A ngela.sa stii ca nu chieltui atat de mult ca la sbs....am luat uniforma cu 45 de lei ,uniforma comandata de scoala si caiete speciale cu 20 de lei,10 fondul clasei,10 fondul scolii!atat !ti se pare mult?mie nu!eu l am mutat in clasa a treia,nu dupa un an.puteam sa mai astept?mentionez ca am idee cam ce ar trebui sa stie un copil de clasa a doua...si dintre toate materiile la care putea avea carente ,fiul meu sa nimereasca chiar numai matematica si romana?ca sa nu vorbesc de engleza... si apropo de caietele alea despre care vorbesti...ale institutorilor...in doi ani nu le am vazut niciodata...la sedinte?nu se vorbea despre calificativele copiilor....ci erau despre excursii,serbari sau....nevoi.cam ca intr o sedininta de guvern...pentru situatia copilului trebuia sa stam pe coridor...k sa ne spuna...merge bine copilul...merge bine...si in legatura cu cd si reviste..nu erau obligatorii..dar dupa ce le prezentau copiilor in clasa...mai poti spune nu?la clasic s a comandat vreodata tort pentru aniversarea a nu stiu cate zile sau luni de scoala?la clasic ati facut vreodata prajituri si sanwisuri ptr nu stiu ce aiurita de serbare?e frumos,eu stiu,dar incepuse sa ma strseze chestia cu...care parinte ia suc ...care ia pahare..care merge dupa nu mai stiu ce...si ma mai stresa chestia cu curatenia...in fiecare vineri cate doi parinti curatau clasa..eu lucram...deci trbuia sa mearga sotul meu.iti dai seama ce penibil?intotdeauna cadea cu o mamica.e de a dreptul jenant!crede ma vreau sa i ofer copilului ce e mai frumos si mai bun dar...astea sunt niste ... ..si mai e o chestie..invatat sa se poarte cu colegii ca intr o mare familie,sa nu ti povestesc cate batai de joc,umilinte,prosteli de tot felul si alte chestii a indurat fiumeo de 5 luni incoace la clasic.
kidz006851
Postat pe 19 Februarie 2010 22:11
Buna ziua! Revin cu un raspuns pentru ca ma vad nevoita sa clarific anumite lucruri. Aspectele la care va referiti, nu sunt specifice Step by Step. Sedintele cu parintii, "aiuritele" de serbari se organizeaza si la traditional. Si acolo o sa observati ca nu se discuta la sedinte, in plen, situatia unui anumit elev. Aceste lucruri se discuta in particular, dupa ore, sau in orele de consultatii cu parintii, pentru ca atunci ai mai mult timp pentru a lamuri diferitele probleme. Va aduceti aminte ca aproape zilnic, ma prindea ora 5 si jumatate inca in scoala, discutand cu parintii, sau continuand aceste discutii la telefon. Repet, aceste lucruri nu tin de alternativa, ci de invatator si cat de implicat este acesta.
Daca ati fi citit mesajul meu anterior, ati fi vazut ca nestudierea limbii straine nu a tinut de alternativa, ci de catedrele domnilor profesori de engleza din scoala noastra. Noi chiar ne-am luptat ca elevii sa studieze o limba straina, dar nu s-a putut.
Caietele de evaluare sigur le-ati vazut, pentru ca acestea trebuie sa fie semnate de parinte la finele semestrului.
Cat despre protocolul la serbari, o sa va intalniti cu el si la traditional.
Costurile sunt mai mici decat cele de la traditional ( unde se plateste si programul prelungit pe langa masa). Stim cu totii ca un invatator care se implica cu adevarat nu rezista mai mult de patru ore la clasa, dar opt? Aici este avantajul Sbs: dupamasa sta cel de al doilea invatator, care vine odihnit si poate lucra la cote maxime.
Astept modelul de test grila si raspunsul la intrebarea adresata catre doamna flavik48, pe care o repet: De cate ori ati dat curs invitatiei de a asista la o ora sau zi Step by Step?
Toata lumea vorbeste despre faptul ca elevul nu se va obisnui din clasa a V-a cu profesorii. Reamintesc ca la Step by Step elevul are mai multi profesori numeric vorbind, decat la traditional:doi invataori, profesor de religie, de sport, de limba straina. Noi, vorbesc acum de adulti, cum ne-am adaptat la stilul de predare din gimnaziu, in conditiile in care noi faceam mai putine materii cu profesori in ciclul primar?
Cat despre umilintele pe care spuneti ca le indura fiul dumneavoastra la scoala, cred ca aceste lucruri trebuie discutate cu invatatorul clasei, pentru ca nu mi se pare normal ca elevii sa se comporte cu un nou coleg astfel. Aici este vorba despre o carenta in comportamentul elevilor respectivi, nu al copilului dumneavoastra, care a fost invatat la Step by Step sa - si respecte colegii si profesorii.
Ati uitat sa mentionati faptul ca la curatenia de vineri ( care s-a facut doar in clasa I) participau si doamnele invatatoare. Aceasta curatenie sa facea tocmai pentru ca in restul zilelor, doamnele de servici nu ramaneau pana la orele 16 si clasa ramanea nematurata.
Cat despre mutarea acelui elev in clasa I,timp de doua zile, nu o saptamana, aceasta s-a facut dupa consultarea parintilor si doamnei director.
Inchei prin a repeta ca aspectele ridicate de dumneavoastra nu tin de alternativa Step by Step, ci de modul in care un invatator organizeaza clasa.
kidz006924
Postat pe 20 Februarie 2010 10:27
Buna ziua!nu vreau sa va suparati dar trebuie sa va contrazic.as vrea sa vad unde este semnatura mea pe caietele respective!niciodata,dar niciodata nu am semnat acele caiete ,as vrea sa vad cine ma poate contrazice!`asta inseamna...ce?ca a semnat altcineva in locul meu?frumos!e drept...nu am asistat niciodata la ore,desi am fost invitata.nu m a preocupat modul in care se preda..ci rezultatele.nu am spus ca nu se informeaza parintii in privinta evolutiei copiilor ci ca este doar o informare superficiala.mie nu mi s au aratat acele caiete,si nici nu am vazut vreodata un parinte care sa se uite in asa ceva.si mai mult decat atat ,o invatatoare imi spunea ceva si cealalta altceva.cum va explicati?sa inteleg ca in caietele respective se aflau doua pareri diferite?sa inteleg ca invatatoarele nu discuta intre ele?in legatura cu nr de profesori...la clasic lucreaza deja cu trei :religie ,engleza si invatator.apropo de engleza...am inteles!ceea ce nu inteleg este de ce din cauza problemelor din scoala respectiva trebuie sa imi obosesc copilul acum?sa inteleg ca nu se da importanta faptului ca daca un copil se muta la alta scoala din varii motive pleaca nepregatit de la scoala dvs?sa va povestesc prin ce trece copilul meu acum?vi se pare normal?mie nu!in legatura cu curatenia...iertati ma...dar nu este problema mea!putea foarte bine femeia de servici sa vina dimineata devreme..sau sa gasiti alte solutii impreuna cu superiorii dvs.ce fel de institutie sunteti?defapt nu va mai intreb pentru ca cunosc si alte situatii in care au trebuit sa se ofere parintii ptr ca nu avea cine sa rezolve situatia...
in legatura cu baiatul acela...ce imi spuneti ma sperie!a aprobat directiunea o asemenea pedeapsa??????????acordul parintilor?pai parintii lui sunt plecati din tara!ma rog...daca dvs asa spuneti...asa o fi...dar tare nu va cred si nu ma mai mira nimic oricum.
prin ultima fraza din mesajul dvs ma impingeti sa dau vina pe invatatoare...ceea ce n o sa fac.aceea este alta poveste.nu ma apuc sa dau cu noroi in nimeni.chiar daca nu mi place caracterul uneia dintre ele,le respect pentru ca au facut tot ce se putea.si mai mult pentru ca copilul meu le iubea si inca isi aduce aminte cu placere chiar daca acum plange pentru ficare greseala care duce la neacordarea unui fb sau b,el nu stie care sunt cauzele carentelor pe care le are si nici nu vreau sa recunosc in fata lui greseala de a l fi dat la step.nu am treaba cu nimeni...nici cu sbs nici cu institutoarele..eu ma bucur ca m am trezit la timp si ca imi pot ajuta copilul si ca nu am asteptat pana in clasa a patra ca sa vad daca e bun sau prost la invatatura.poate atunci era prea tarziu...si nu l ar fi ajutat cu nimic sa dau vina pe sbs.si faptul ca l am adus de la calificativul s la b si fb imi intareste convingerea .multumesc pentru mesaje dar nu o sa ma faceti sa mi schimb parerea...ar insemna sa mi bat joc de sutele de lacrimi pe care le a varsat copilul meu incercand sa depaseasca situatia critica in care se afla,si de lacrimile de fericire care ii insotesc evaluarile cu fb...ceea ce imi demonstreaza ca am remediat gresala...
kidz006851
Postat pe 20 Februarie 2010 15:12
Mie imi place sistemul sbs si cred ca este cel mai potrivit pentru baitul meu cel mare, care va trebui sa inceapa din toamna grupa mica.

Din pacate nu prea gasesc astfel de grupe in Bucuresti. Azi am umblat pana am facut bataturi, nimeni nu stie nimic, abia la gradi 133 am gasit dar nu mai fac inscrieri la grupa mica.

Ma poate indruma cineva?
dici
Postat pe 11 Martie 2010 01:17
buna ziua
va rog sa-mi spuneti si mie daca stie cineva unde pot afla detalii despre costurile de inscriere la scoli precum waldorf sau step by step, ca am tot cautat si nu am gasit nimic concludent. multumesc anticipat
catalina31
Postat pe 3 Aprilie 2010 11:36
Catalina, la noi nu au fost costuri de inscriere. Ce ar costa este copia xerox dupa certif de nastere , pe care il duci la incriere. Si faci o cerere. Atat a fost la noi. Mai intat m-am dus sa vad care e treaba.... si daca mi-ar placea sa faca fiul meu scoala acolo. A fost super. Abia asteptam sa inceapa scoala, nu ca ar fi fost rau la gradi.... Cred ca daca ar fi dupa ei, numai gradinita ar fi pe viata....
Dar ii place si la scoala , costuri nu sunt prea mari.
Dici, nu te pot ajuta ... caci nu sunt din Buc. Dar maicauta, poate mai fac grupe pt la toamna. Aici sunt si pt prichindei la step by step la gradinita din grupa mica pana la cei mari. Cunosc pe cineva care e educatoare acolo.
Bafta!

Paste fericit!
Angela_kidz
Postat pe 4 Aprilie 2010 20:38
De la: kidz006924, la data 2010-02-20 10:27:38Buna ziua! Revin cu un raspuns pentru ca ma vad nevoita sa clarific anumite lucruri. Aspectele la care va referiti nu sunt specifice Step by Step. Sedintele cu parintii, "aiuritele" de serbari se organizeaza si la traditional. Si acolo o sa observati ca nu se discuta la sedinte, in plen, situatia unui anumit elev. Aceste lucruri se discuta in particular, dupa ore, sau in orele de consultatii cu parintii, pentru ca atunci ai mai mult timp pentru a lamuri diferitele probleme. Va aduceti aminte ca aproape zilnic, ma prindea ora 5 si jumatate inca in scoala, discutand cu parintii, sau continuand aceste discutii la telefon. Repet, aceste lucruri nu tin de alternativa, ci de invatator si cat de implicat este acesta.
Daca ati fi citit mesajul meu anterior, ati fi vazut ca nestudierea limbii straine nu a tinut de alternativa, ci de catedrele domnilor profesori de engleza din scoala noastra. Noi chiar ne-am luptat ca elevii sa studieze o limba straina, dar nu s-a putut.
Caietele de evaluare sigur le-ati vazut, pentru ca acestea trebuie sa fie semnate de parinte la finele semestrului.
Cat despre protocolul la serbari, o sa va intalniti cu el si la traditional.
Costurile sunt mai mici decat cele de la traditional ( unde se plateste si programul prelungit pe langa masa). Stim cu totii ca un invatator care se implica cu adevarat nu rezista mai mult de patru ore la clasa, dar opt? Aici este avantajul Sbs: dupamasa sta cel de al doilea invatator, care vine odihnit si poate lucra la cote maxime.
Astept modelul de test grila si raspunsul la intrebarea adresata catre doamna flavik48, pe care o repet: De cate ori ati dat curs invitatiei de a asista la o ora sau zi Step by Step?
Toata lumea vorbeste despre faptul ca elevul nu se va obisnui din clasa a V-a cu profesorii. Reamintesc ca la Step by Step elevul are mai multi profesori numeric vorbind, decat la traditional:doi invataori, profesor de religie, de sport, de limba straina. Noi, vorbesc acum de adulti, cum ne-am adaptat la stilul de predare din gimnaziu, in conditiile in care noi faceam mai putine materii cu profesori in ciclul primar?
Cat despre umilintele pe care spuneti ca le indura fiul dumneavoastra la scoala, cred ca aceste lucruri trebuie discutate cu invatatorul clasei, pentru ca nu mi se pare normal ca elevii sa se comporte cu un nou coleg astfel. Aici este vorba despre o carenta in comportamentul elevilor respectivi, nu al copilului dumneavoastra, care a fost invatat la Step by Step sa - si respecte colegii si profesorii.
Ati uitat sa mentionati faptul ca la curatenia de vineri ( care s-a facut doar in clasa I) participau si doamnele invatatoare. Aceasta curatenie sa facea tocmai pentru ca in restul zilelor, doamnele de servici nu ramaneau pana la orele 16 si clasa ramanea nematurata.
Cat despre mutarea acelui elev in clasa I,timp de doua zile, nu o saptamana, aceasta s-a facut dupa consultarea parintilor si doamnei director.
Inchei prin a repeta ca aspectele ridicate de dumneavoastra nu tin de alternativa Step by Step, ci de modul in care un invatator organizeaza clasa.
kidz006924
Postat pe 28 Iulie 2010 21:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
un pediatru bun?? 15 De la: carter 25 Mai 2017 18:59
o experienta socanta 56 De la: tudor_claudia 7 Aprilie 2010 16:05
AUTOAPARARE PSIHICA 1 De la: kidz003814 22 Septembrie 2009 22:49
ENTEROCOLITA VIRALA 24 De la: office_salinasusesi_ro 1 Ianuarie 2010 20:05
Cresa 109 De la: office_salinasusesi_ro 2 Aprilie 2010 19:43
Setari Cookie-uri