TENDERNESS AT THE COREUn eveniment marca

Garbo

CONCEPTUL TENDERNESS AT THE CORE

Cum putem accesa cu usurinta accesul la o nevoie primara umana – SENZATIA DE A FI IUBITI CU TANDRETE ?

Dr. Kent Hoffman: In timp ce nimeni de pe aceasta planeta nu scapa fara a experimenta durerea, unii au suficient de mult noroc incat sa experimenteze viata cu o suferinta minima. Apoi suntem noi ceilalti. Suntem aceia care cunoastem dificultatile inevitabile ale vietii, dar cumva ni se serveste o portie suplimentara de suferinta. Dupa 45 de ani de experienta ca si clinician, mi-am dat seama de cateva lucruri:


Nimeni nu scapa de durere

Niciun om nu traieste fara sa experimenteze durerea. Daca ne gandim ca suntem singurii care sufera, aceasta ne face sa suferim cel mai mult. Una dintre acceptiunile suferintei este ”durerea fara sensul comuniunii.”

Tandretea in copilarie

Psihologic, prima etapa in dezvoltarea noastra este afectiunea primita din partea altcuiva (tenderness-at-the-core). Invatam tandretea fata de noi insine si fata de ceilalti fiindca a fost in centrul experientei primilor nostri ani.

Suferinta vs. Tandrete

Suferinta este experienta durerii fara de tandrete ca centru al existentei noastre. Atunci cand nu putem sa accesam afecţiunea/tandretea si alinarea, durerea noastra devine si mai intensa.

Sacralitate

Sunt mii de evenimente oribile care au loc zilnic, in lume. Dar dedesubtul a toate acestea exista un strat, care de multe ori trece neobservat, hranindu-ne si sustinandu-ne. Acest strat este Sacrul, mai larg si mai adanc decat ne putem imagina.

Dragostea divina

Niciodata nu suntem singuri. Suntem mereu iubiti. Suntem sustinuti de o dragoste mai larga decat vreodata ne-am putea imagina.

Transformarea

Pe masura ce adevarul acestui „tandrete-ca-centru-al-existentei” (tenderness-at-the-core) devine credibil, suferinta noastra se transforma si odata cu ea, transformarea noastra ca fiinte incepe.


CINE ESTE KENT?


  • este un clinician, cercetator si practicant al unor diverse tehnici spirituale si de mindfulness, cu o experienţa de peste 40 de ani in acest domeniu;
  • este extrem de devotat muncii sale in domeniul sanataţii mentale si emoţionale, toata experienţa sa de viaţa rezultand intr-o adanca inţelegere a naturii umane, a suferinţei si a modalitaţilor prin care noi putem sa fim mai bine cu noi insine, reusind astfel sa ofere metode eficiente si tehnici de restabilire a echilibrului interior;
  • este cel care alaturi de clinicienii Glen Cooper si Bert Powell, a dezvoltat unul dintre cele mai eficiente programe dedicate parinţilor si cresterii copiilor - Circle of Security, deja celebru la nivel international;
  • este cel care acum a dezvoltat o tehnica mindfulness, a pacii interioare, tehnica bazata pe experienţa de psihoterapeut si expert in teoria atasamentului, denumita Tenderness at the Core pe care acum o aduce si in Romania in parteneriat cu Garbo.ro

DESPRE WORKSHOP

Se adreseaza in primul rand adulţilor aflaţi intr-un moment al vieţii in care au nevoie de unelte eficiente si coerenţa - o inţelegere clara a naturii umane si propriilor suferinţe, intrebari sau goluri, pentru a se reaseza pe un fagas benefic lor. Aceasta este o ocazie unica de a accesa cunoasterea si invaţaturile doctorului Kent Hoffman.

Programul evenimentului

The seminar will include: Teaching about the interface of developmental psychology, personal struggle, and spiritual opening; journaling about our personal patterns of remaining stuck and new pathways beyond; naming our unspoken needs and opening those needs to tender presence; multiple opportunities - interspersed through the seminar - for guided body-centered meditation. This will include breathing meditation while sitting and gentle movement meditation while standing (based on qigong). These practice sessions will most often be between 10 and 15 minutes in duration.” – Kent Hoffman


  • 10:00-12:30 - Workshop
  • 12:30 -13:30 - Lunch break
  • 13:30-17:00 - Workshop

MAI MULTE

Site oficial

Si daca ti-ai da seama ca o lupta actuala sau o problema veche de-a ta sunt, de fapt, partea goala a paharului? Oare nu este aceasta sansa de a vedea si partea plina a paharului astfel implinindu-se imaginea intregului.


VIZITEAZA

Interviu

Interviu in exclusivitate in Romania cu Dr. Kent Hoffman – clinician de peste 40 de ani, psihoterapeut si cercetator american: Intelege practica tandretii si de ce ai nevoie de ea in viata ta.

CITESTE

Discurs TEDx

Contact

12 mai 2018

Locatie: Maastricht School of Management - Bulevardul Dacia nr. 99

Toti contam si contam 100%


De aceea 100% din veniturile noastre obtinute din bilete vor fi donate catre 2 case de copii: CASA DE COPII "MAICA DOMNULUI" din Cluj-Napoca si CASA DE TIP FAMILIAL "SFÂNTUL ȘTEFAN", Vita - Bistrita.Multumim tuturor celor care, cumparand bilete, cumpara ajutor pentru copiii aflati in nevoi.

Inscrie-te acum la workshop-ul "Tenderness at the core".